Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Eylül, 2023 14:37 tarihinde yayınlandı
0

Muhtar Sanat Eseri Üretiyor

Yozgat’ta kendi imkanlarıyla süsleme sanatını öğrenen köy muhtarı Rıza Taşkın, doğadan topladığı taş, odun ve su kabağını resim ve çeşitli figürlerle süsleyerek sanat eserine dönüştürüyor.
Yozgat’ın Çekerek ilçesine bağlı Kamışçık köyünde yaşayan muhtar Rıza Taşkın, muhtarlık işlerinden arta kalan zamanının bir kısmını evine kurduğu atölyesinde taş, odun ve su kabağı işleyerek geçiriyor. Doğan topladığı malzemeleri işleyerek üzerine yakma ve oyma sanatıyla resim ve çeşitli figürler çizen Taşkın, gece lambası, abajur, vazo, kolye, tamga gibi dekoratif objeler haline getiriyor. Taşkın sabırla hazırladığı eserleri, ilgililerin beğenisine sunuyor.
Muhtarlıktan arta kalan zamanlarında kendini geliştirmek için oyma ve yakma sanatıyla uğraştığını söyleyen Taşkın, “Taş ve odunları dağdan, derelerden topluyorum, yakma ve oyma sanatıyla hepsini işliyorum. Bu işi geliştirmek istiyorum, muhtarlıktan arta kalan boş zamanlarımı bu şekilde değerlendiriyorum. Su kabaklarını Antalya’dan getirtiyorum. Bu konuda malzeme sıkıntısı çekiyorum. Yakma ve oyma konusunda halk eğitimlerimiz, önderlik yaparsa birçok kişiye meslek edinmesini sağlar ve oymacılık bölgemizde gelişir. Bu ürünler daha da geliştirilerek turizme de kazandırılabilir, hem de insanlara iş kapısı olabilir” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda silahli saldiri duzenlenen is yerinde kimyasal sizinti 3rwL5eKR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin