Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Eylül, 2023 14:37 tarihinde yayınlandı
0

Muhtar Sanat Eseri Üretiyor

Yozgat’ta kendi imkanlarıyla süsleme sanatını öğrenen köy muhtarı Rıza Taşkın, doğadan topladığı taş, odun ve su kabağını resim ve çeşitli figürlerle süsleyerek sanat eserine dönüştürüyor.
Yozgat’ın Çekerek ilçesine bağlı Kamışçık köyünde yaşayan muhtar Rıza Taşkın, muhtarlık işlerinden arta kalan zamanının bir kısmını evine kurduğu atölyesinde taş, odun ve su kabağı işleyerek geçiriyor. Doğan topladığı malzemeleri işleyerek üzerine yakma ve oyma sanatıyla resim ve çeşitli figürler çizen Taşkın, gece lambası, abajur, vazo, kolye, tamga gibi dekoratif objeler haline getiriyor. Taşkın sabırla hazırladığı eserleri, ilgililerin beğenisine sunuyor.
Muhtarlıktan arta kalan zamanlarında kendini geliştirmek için oyma ve yakma sanatıyla uğraştığını söyleyen Taşkın, “Taş ve odunları dağdan, derelerden topluyorum, yakma ve oyma sanatıyla hepsini işliyorum. Bu işi geliştirmek istiyorum, muhtarlıktan arta kalan boş zamanlarımı bu şekilde değerlendiriyorum. Su kabaklarını Antalya’dan getirtiyorum. Bu konuda malzeme sıkıntısı çekiyorum. Yakma ve oyma konusunda halk eğitimlerimiz, önderlik yaparsa birçok kişiye meslek edinmesini sağlar ve oymacılık bölgemizde gelişir. Bu ürünler daha da geliştirilerek turizme de kazandırılabilir, hem de insanlara iş kapısı olabilir” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
xcxc
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Mayıs, 2026 12:53 tarihinde yayınlandı
0

Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası’nda Şampiyon Jandarma

Karabük’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası, oynanan final müsabakasıyla tamamlandı. Yenişehir Spor Salonu’nda gerçekleştirilen final karşılaşmasında Karabük İl Emniyet Müdürlüğü ile Karabük Jandarma Komutanlığı kozlarını paylaştı.

Heyecan dolu mücadeleyi 3-1 kazanan Karabük Jandarma Komutanlığı, turnuvanın şampiyonu oldu. Üçüncülüğü Türk Eğitim-İş elde ederken, İl Sağlık Müdürlüğü A Takımı dördüncü sırada yer aldı.

Final müsabakasını Karabük Valisi Oktay Çağatay da tribünden takip etti. Turnuva sonunda dereceye giren takımlara ödüllerini Karabük Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, Karabük İl Emniyet Müdürü Ahmet Canver, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan ve Voleybol İl Temsilcisi Sezgin Sayın takdim etti.

Dostluk ve centilmenlik içerisinde geçen turnuva, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin