karabuk
İmsak 05:39
Güneş 07:03
Öğle 13:05
İkindi 16:20
Akşam 18:57
Yatsı 20:16
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2024 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Mozambik’ten geldi, köy bayramına hayran kaldı

Bolu’da Topardıç köyünde düzenlenen geleneksel Karapınar Bayramı renkli görüntülere sahne oldu. Arkadaşlarının daveti üzerine etkinliğe katılan Mozambikli Nalia Andre, köye ve Karapınar Bayramı’na hayran kaldı. Kamerasıyla bayram etkinliklerini kayıt altına alan Andre, burada yapılan faaliyetleri ülkesinde tanıtacağını söyledi.
Mudurnu ilçesine bağlı Topardıç köyünde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Karapınar Bayramı bu yıl da yapıldı. Mevlit okutulmasının ardından bayram için oluşturulan alanda binlerce kişiye yemek dağıtıldı. Yemek yiyen vatandaşlar, geleneksel güreş müsabakalarını izledi. Kıran kırana geçen mücadelelerde kazanan güreşçilere para ödülü verildi.
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (BAİBÜ) 5 yıl Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde eğitim gören Mozambik vatandaşı Nalia Andre de, okul arkadaşlarının daveti üzerine Karapınar Bayramı’na katıldı. 2,5 yaşındaki kızıyla birlikte yayla bayramına katılan Nalia Andre, Türk geleneklerini çok sevdiğini ifade etti. Ayrıca eline aldığı kamera ile yayla bayramını kayıt altına alan Andre, burada yapılan etkinlikleri ülkesindeki takipçilerine tanıtacağını dile getirdi. Binlerce kişinin katılım sağladığı Karapınar Bayramı’nda, eline mikrofonu alan Andre, Türkiye’ye olan özlemini ve yapılan etkinliğin güzelliğinden bahsetti.
Sosyal medyada Bolu’nun kültürü tanıtacağını ifade eden Nalia Andre, "Bolu’da Uluslararası İlişkiler Bölümü okudum. Mozambik’ten geliyorum. 2019 yılında mezun olup, ülkeme döndüm. Tatil için ilk durağım Bolu olsun istedim çünkü Bolu benim için çok özel. İnsanlarını çok seviyorum. Çok sıcak kanlılar. Bir sürü arkadaşlar edindim Bolu’da. O yüzden ilk durağım Bolu olsun istedim ama Türkiye çok güzel bir ülke olduğu için diğer şehirleri de gidip görmek isterim. Üniversiteden arkadaşlarım buraya davet etti. Böyle bir etkinliğin olacağını duyunca bende geldim" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
agaca takilan dronu tufekle dala ates ederek kurtardilar OiTKiihW
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mart, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Ağaca takılan dronu tüfekle dala ateş ederek kurtardılar

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyünde ağaca takılan dron, ilginç bir yöntemle kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre dron çekimi için Cebeli köyüne giden Soner Sungur ve Serkan Gedik, yanlarında götürdükleri dron ile deneme uçuşu yaptı. Bir süre havada kalan dron, köyde bulunan uzun bir kavak ağacının dallarına takılarak asılı kaldı.
Kavak ağacının en uç noktasına takılan dronu indirmek için her yolu deneyen ikili tüm çabalarına rağmen başarılı olamadı. Bunun üzerine farklı bir yöntem deneyen Soner Sungur, tüfekle dronun takılı olduğu ince dala ateş etti.
Yapılan atış sonucu dalın kırılmasıyla dron yere düşerek ağaçtan kurtarıldı. Saatler süren uğraşın ardından dron hasar almadan kurtarıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin