Trabzon’un Yomra ilçesinde bir motosiklet sürücüsünün küçük çocuğa çarptığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Kaza, Yomra ilçesinin Gürsel mahallesi Müze mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir motosiklet sürücüsü seyir halindeyken yola çıkan Ömer Ali Öztürk’e (7) çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan küçük çocuk, hastaneye kaldırıldı. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Öztürk tedavisinin ardından taburcu edildi. O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansırken, kazanın gerçekleştiği bölgede hız kesici engellerin olmaması nedeniyle Öztürk ailesi tepki gösterdi.
"Bu yolda 4 kez çocuklara araba çarptı"
Hız kesici engelin olmadığı yolda 4. kez bir çocuğa aracın çarptığını belirten Ömer Ali Öztürk’ün annesi Zeynep Öztürk, “Biz bu yol için daha önceden hız kesici engeller talebinde bulunmuştuk. Bu yolda 4 kez çocuklara araba çarptı. Burada bir canın gitmesi mi lazım. Bizi dikkate almalarını istiyoruz. Gereken her yere müracaat ettik. Kimse bizimle ilgilenmedi. Bir can kaybının yaşanmaması için yetkililerden hız kesici engel yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Bulak Kanyonu, Karabük Belediyesi’nin projesiyle doğa turizmine açılıyor
Karabük Belediyesi, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı takviyesiyle hayata geçirdiği projeyle Bulak Kanyonu’nu tabiat turizmine kazandırıyor.
Karabük Belediyesi, kentin doğal mirasını müdafaa ve turizme kazandırma maksadı doğrultusunda değerli bir projeyi hayata geçiriyor.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) 2025 Yılı Tabiat Temelli Turizme Yönelik Teknik Takviye Programı kapsamında desteklenen "Bulak Kanyonu Tabiat Turizmi ile Buluşuyor" başlıklı projeyle, Bulak Kanyonu tabiat turizmine açılacak.
Proje kapsamında, Mencilis Mağarası’ndan başlayarak Kireç Kuyusu mevkisine kadar uzanan yaklaşık 7 kilometrelik parkurda ayrıntılı bir haritalama çalışması gerçekleştirilecek. Yürüyüş ve bisiklet yollarının planlanacağı güzergâhta doğal şelaleler, endemik bitki tipleri, tarihi ve jeolojik varlıklar kayıt altına alınacak. Ayrıyeten bölgenin flora ve fauna çeşitliliği de belgelenerek bilimsel bir altyapı oluşturulacak.
Proje sürecinde 42 şahsa yönelik tabiat turizmi, destinasyon idaresi ve ziyaretçi tecrübesi bahislerinde toplam 40 saat sürecek, 10 günlük bir eğitim programı düzenlenecek. Karabük Belediyesi’ne ayrıyeten proje müddetince 240 saatlik danışmanlık dayanağı verilecek.
Projeyle sadece Bulak Kanyonu’nun ekoturizm potansiyeli değerlendirilmekle kalmayacak, tıpkı vakitte gelecekte yapılacak yatırımlar için kapsamlı bir planlama tabanı oluşturulacak. Hazırlanacak dijital ve görsel haritalama sistemi, tabiat atletleri, turistler ve turizm acentelarıyla paylaşılmak üzere erişime açılacak.
Proje sözleşmesi, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile BAKKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Çetinkaya ortasında imzalanırken uygulama süreci ise Karabük Vilayet Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile koordineli şekilde yürütülecek.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, projeye ait yaptığı değerlendirmede, tabiat temelli turizmin kent için ehemmiyetine dikkat çekerek, "Karabük’ün doğal mirasını müdafaayı ve turizme kazandırmayı önemsiyoruz. Bu doğrultuda başlattığımız projeyle, Bulak Kanyonu’nu tabiat sporlarına uygun bir destinasyon haline getirmeyi amaçlıyoruz. Çalışma tamamlandığında hem doğaseverler için yeni fırsatlar sunacağız hem de kentimizin tanıtımına katkı sağlayacağız" dedi.
BAKKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Çetinkaya ise, "Ajans olarak, doğal mirasın korunarak ekoturizme kazandırılmasını ve sürdürülebilir turizm projelerini öncelikli görüyoruz. Karabük Belediyesi’nin bu vizyonuna katkı sunmaktan memnunluk duyuyoruz" sözlerini kullandı.