Motor kısmından alev alan tır yandı - Karabük Haber Postası
motor kismindan alev alan tir yandi aePJc6Z9 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Haziran, 2024 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Motor kısmından alev alan tır yandı

Bolu’da D-100 kara yolunun Yeniçağa ilçesi mevkiinde seyreden tır motor kısmından çıkan yangın nedeniyle alev alev yanarak küle döndü.

Yangın, D-100 kara yolu Yeniçağa ilçesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara istikametinde seyreden Ali G. idaresindeki 06 DFE 226 plakalı tır, motor kısmından alev aldı. Araç şoförü tırdan çıkan dumanları fark edinde tırı emniyet şeridine park etti. Kısa sürede büyüyen yangın tırın tamamını sardı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

İtfaiye ekiplerinin güçlükle söndürdüğü yangında tır tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turkiyenin lezzetleri kastamonuda bulustu ogrenciler yogun ilgi gosterdi eAmwWecU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkiye’nin lezzetleri Kastamonu’da buluştu, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi

Kastamonu Üniversitesi öğrencileri tarafından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 7 farklı bölgeden 7 farklı kültür ve 7 farklı yemeğin yer aldığı stantlar yoğun ilgi gördü.

Kastamonu Üniversitesi tarafından 50. Turizm Haftası kutlamaları kapsamında gastronomi etkinliği düzenlendi. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye’deki 7 coğrafi bölgeye ait öne çıkan yemekler ile bu yemeklerin hikayeleri ve kültürel açıdan değerleri anlatıldı. Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Turizm Rehberlik Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan yemekler, bahçede kurulan stantlarda öğrencilere tanıtıldı. Daha sonra yemekler, öğrencilere ikram edildi.

Etkinlikte konuşan Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Sevim, “Hazırlanan yemeklerin ikramının yanı sıra, Turizm Rehberliği Bölümü öğrencilerimiz de bu hikayelerini ve bu bölgenin öne çıkan turizm değerlerini anlatıyorlar. Bizim bu etkinlikle amacımız, fakültemizin ormancılık ve tabiat turizmi misyonuna bir nebze olsa da katıda bulunmak. Ülkemizin turizm değerlerini, gastronomi değerlerini öne çıkarmak, bir farkındalık oluşturmak da istedik. Gelen kalabalıktan bunun oluştuğunu görmek mümkün. Hafta boyunca çok sayıda etkinliğimiz oldu. Bu sadece bir tanesi” dedi.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü öğrencisi ve Gastronomi Rehberlik Topluluğu Başkanı Edanur Doğanay ise, “Turizm Haftası’nda 7 bölgemizden 7 farklı kültür ve 7 farklı tarihi birleştirmek istedik. Gastronomi öğrencileri ve Rehberlik öğrencilerinin birleşmesiyle tam bir birlik olarak güzel bir organizasyon yaptık. Bölgelere ait yemeklerin yer aldığı stantların başına o bölgedeki arkadaşlarımızı yerleştirdik” diye konuştu.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi rehberlik öğrencisi Cemile Dibebiş de farklı kültürlerin yemeklerini bir arada görme ve tatma şansı bulduklarını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin