Bolu’da D-100 kara yolunun Yeniçağa ilçesi mevkiinde seyreden tır motor kısmından çıkan yangın nedeniyle alev alev yanarak küle döndü.
Yangın, D-100 kara yolu Yeniçağa ilçesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara istikametinde seyreden Ali G. idaresindeki 06 DFE 226 plakalı tır, motor kısmından alev aldı. Araç şoförü tırdan çıkan dumanları fark edinde tırı emniyet şeridine park etti. Kısa sürede büyüyen yangın tırın tamamını sardı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.
İtfaiye ekiplerinin güçlükle söndürdüğü yangında tır tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.
Bartın’da otomobil kırmızı ışıkta duran tırın dorsesine ok gibi saplandı. Feci kazada önce araçta sıkışan yaralı sürücü, ardından ise otomobil saplandığı tırın dorsesinden kurtarıldı.
Bartın Gölbucağı Kavşağı’nda şehir merkezi istikametine seyir eden S.T. idaresindeki 34 BJG 526 plakalı otomobil, kırmızı ışıkta duran K.D idaresindeki 74 BE 133 kupa plakalı tırın dorsesine arkadan çarptı. Dorseye ok gibi saplanan otomobilin ön kısmında büyük hasar görürken, sürücüsü ise araç içerisinde sıkıştı. Kazanın ardından aracın kornası da takılı kaldı. Kaza ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, sıkışan sürücüyü kurtarma çalışması yürütürken, korna sesini de kesmeye çalıştı. Ekipler zaman zaman yeniden çalan korna sesini kesmeyi başarırken, uzun uğraşlar sonucu da araçta sıkışan sürücü de araçtan çıkarıldı. Sıkıştığı yerden kurtarılan sürücü S.T, sedye ile ambulansa götürülerek, ilk müdahalesi yapıldı. İlk müdahalenin ardından sürücü Bartın Devlet Hastanesi’ne götürülerek, tedavi altına alındı.
Otomobil saplandığı dorseden kurtarıldı
Kaza nedeniyle oto sanayiden il merkezine istikametindeki yol ulaşıma geçici süre kapanırken, çarpışmanın etkisiyle ok gibi dorseye saplanan otomobil ile tır, yapılan ileri geri manevralarla birbirinden ayrıldı. Sürücüsü tarafından tırın hareket ettirilmesi, çekici yardımıyla da otomobilin götürülmesinin ardından bölgedeki trafik normale döndü.
Tır sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, yaralanan otomobil sürücüsünün ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.