Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde araç müzik sistemlerine yönelik uygulanan trafik cezalarının artması, ses sistemi montajı ve satışı yapan esnafı zor durumda bıraktı. İlçede bir araya gelen esnaflar, denetimlere karşı olmadıklarını ancak uygulamanın daha açık ve makul kriterlerle yapılmasını istedi.
Toplantıya görüntülü olarak katılan Eylem Ertuğrul, modifiye konusunda bilimsel kriterlere dayalı net bir mevzuat olması gerektiğini belirterek, sürücüler ve esnaf için kuralların açık şekilde belirlenmesi gerektiğini söyledi. Ertuğrul, konuyla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde soru önergesi vereceğini ifade etti.
Esnaflardan Cihan Turan ise son uygulamalar nedeniyle işlerin büyük ölçüde düştüğünü belirterek, “Siftah yapmadan dükkân kapatıyoruz. Denetimlere karşı değiliz ancak belirli bir desibel sınırı gibi standartlara ulaştırılabilir” dedi.
Diğer esnaflar da müşterilerin ceza korkusuyla alışveriş yapmaktan çekindiğini belirterek, belirsizliğin ortadan kaldırılması ve sektörü mağdur etmeyecek bir düzenleme yapılmasını talep etti.


137
Modifiye cezaları esnafları siftahsız bıraktı
121
Kastamonu’da fuhuş operasyonu: 1 gözaltı
Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde polis ekipleri tarafından düzenlenen fuhuş operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerince, Bozkurt ilçesinde tespiti yapılan bir adrese fuhuş operasyonu düzenlendi. Adreste yapılan aramalarda dijital materyaller ele geçirildi. 1 şüpheli ekipler tarafından gözaltına alınırken, 5 mağdur kadın da kurtarıldı.
Şüpheli şahsın işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

