Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Şubat, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Minecan hemşirenin ölümüne valilikten inceleme

Amasya’da hemşire Minecan Tek’in soğuk algınlığı şikayetiyle tedavi gördüğü misyon yaptığı hastanede "domuz gribi" nedeniyle mevti sonrasında Amasya Valiliği inceleme başlattı.
Önceki gün vefat eden Minecan hemşireye Allah’tan rahmet, ailesine ve sıhhat topluluğuna başsağlığı dileyen Amasya Valisi Başkan Bakan, "Bu konuyla ilgili inceleme talimatı vereceğiz. Mevzuyla ilgili bir vali yardımcımızı görevlendireceğiz. İnşallah farklı bir şey de çıkmaz" dedi.
32 yaşında hayata gözlerini yuman Tek, 6 Şubat’ta gribal enfeksiyon kuşkusuyla 4 yıldır çalıştığı Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne müracaat etti. Gribal enfeksiyonla ilgili müdahale yapıldıktan sonra konutuna gitti.
Ertesi günü misyon yaptığı koroner ağır bakım servisindeki nöbetine gelen Minecan hemşirenin kendisini âlâ hissetmemesi üzerine tedavisine tekrar başlandığını hatırlatıp durumunun kötüleştiğine işaret eden Vali Lider Bakan, "Maalesef gribal enfeksiyonlarda bu cins komplikasyonlar gelişebiliyor. Gribal enfeksiyona sebep olan virüsün kalp zarıyla buluşması sonucu kalbin pompalamada büyümeme haliyle ortaya çıkan bir durum. Bu bahisle ilgili inceleme talimatı vereceğiz. Hususla ilgili bir vali yardımcımızı görevlendireceğiz. İnşallah farklı bir şey de çıkmaz" diye konuştu.

Bir hemşire daha tedavi altında
Habercilerin tıpkı hastanede öbür bir hemşirenin daha misal bir biçimde tedavi gördüğü sorusunu cevaplayan Bakan, "Bir hemşiremizin daha gribal enfeksiyondan ötürü tedavisi hastanede yapılıyor. Lakin rastgele bir tedavisi an itibariyle yok" halinde konuştu.
Mesai arkadaşları tarafından memleketi Iğdır’a gönderilen Minecan Tek, gözyaşları içinde son seyahatine uğurlandı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mart, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak’ta feci kaza: 15 yaşındaki motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Zonguldak’ta hafif ticari araçla çarpışan motosikletin 15 yaşındaki şoförü hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.
Devrek ilçesine bağlı Şahintepe mevkisinde 15 yaşındaki Ahmet Yolcuoğlu yönetimindeki plakası öğrenilemeyen motosiklet ile H.P.’nin (59) kullandığı 67 AEZ 254 plakalı hafif ticari araç çarpıştı. Çarpışmanın tesiriyle Yolcuoğlu yere savruldu.
Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sıhhat Yolcuoğlu’nun hayatını kaybettiğini belirledi. Jandarma takımları etrafta güvenlik tedbiri alırken kazada yaralanan ticari aracın şoförü H.P. de Devrek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan kaza sonrası Yolcuoğlu’nun cansız vücudu otopsi için morga kaldırılırken, kazaya ait soruşturma başlatıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.