Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
19 Haziran, 2025 13:12 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te ölüm oranları son dört yılda azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Karabük’te 2021 yılından bu yana ölüm sayılarında genel bir azalma gözlemlendi. Yetkililer, bu düşüşte pandemi sonrası sağlık sistemindeki gelişmelerin ve toplumdaki sağlık bilincinin artmasının önemli rol oynadığını belirtiyor. Özellikle sağlık altyapısının güçlendirilmesi ve erken teşhis imkanlarının artması, ölüm oranlarının düşmesine katkı sağladı.

2021 yılında Karabük’te toplam 2.303 kişi hayatını kaybederken, bu sayı 2022’de 2.122’ye, 2023’te ise 1.959’a geriledi. Ancak 2024 yılında ölüm sayısı tekrar artarak 2.005 olarak kaydedildi.

Cinsiyet bazında bakıldığında, 2021’de hayatını kaybedenlerin 1.240’ı erkek, 1.063’ü kadın olurken; 2024’te bu rakamlar sırasıyla 1.081 erkek ve 924 kadın olarak belirlendi.

Türkiye genelinde de ölüm sayılarında azalma görüldü. 2021 yılında 566.745 olan ölüm sayısı, 2024 yılında 489.361’e düştü.

Uzmanlar, ölüm oranlarındaki artışın mevsimsel etkiler, sağlık sorunları veya çevresel faktörlerden kaynaklanabileceğini ifade etti. Erkeklerdeki ölüm oranındaki azalma ise, sağlık alanında erkeklere yönelik farkındalığın artması ve risk faktörlerinin kontrol altına alınmasıyla ilişkilendiriliyor. Önümüzdeki dönemlerde, sağlık politikalarının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin etkinliği ile birlikte, ölüm oranlarının yeniden düşürülmesi hedefleniyor. Yetkililer, toplum sağlığının korunması için bireylerin düzenli sağlık kontrollerini aksatmaması ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını benimsemesinin önemine dikkat çekiyor. Ayrıca, bölgesel farklılıkların daha iyi analiz edilerek, ihtiyaç duyulan alanlarda özel tedbirlerin alınması gerektiği vurgulanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede hafif ticari arac sarampole devrildi 1 olu 2 yarali 5D1hhnj1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin