Milli Eğitim Müdürü Akbaş,  Moral Motivasyon Etkinliğine Katıldı - Karabük Haber Postası
MORAL jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
30 Nisan, 2024 11:16 tarihinde yayınlandı
0
0

Milli Eğitim Müdürü Akbaş,  Moral Motivasyon Etkinliğine Katıldı

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Karabük Merkez Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu’nun düzenlediği Hedef LGS 2024 Moral Motivasyon Faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen motivasyon kahvaltısına katıldı.

Velilerin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda kahvaltının ardından LGS sınavına hazırlık kapsamında deneme sınavı gerçekleştirildi.

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, “Okul-Aile ilişkisini güçlendirmek, göz aydınlığı çocuklarımızın sınav öncesi; sınav kaygısını ve stresini azaltmak, moral ve motivasyonunu yükseltmek, akademik anlamda önemli derecede destek olmak gayesi ile düzenlenen Hedef LGS 2024 Moral Motivasyon Faaliyeti için okul yöneticilerimizi, öğretmenlerimizi, velilerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.

Akademik başarısı ile temayüz etmiş bir olarak sarf edilen bu emekler neticesinde geçen sene elde ettiğimiz LGS’deki başarımızın üzerine inşallah bu yıl da başarı çıtasını daha üst seviyelere taşıyacağımıza inanıyor, 2024 LGS’ye girecek öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum” dedi. (Ramazan Öztürk)

Milli Egitim Muduru Akbas Moral Motivasyon Etkinligine Katildi2

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
sahin bizler secimle iktidara geldik ANpPsrBj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Şahin: “Bizler seçimle iktidara geldik”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda İYİ Parti Grubu’nun “bürokratların ve bakan yardımcılarının siyasi parti faaliyetlerine katılması” konulu genel görüşme önerisine AK Parti Grubu adına cevap verdi.

Şahin, konuşmasında kamu görevlilerinin tarafsızlığı ve liyakat ilkesinin Anayasa’nın 128’inci maddesi ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında güvence altına alındığını belirterek, “Kamu görevlilerinin siyasi tarafsızlığı mevcut hukuk düzeniyle güvence altına alınmıştır” dedi.

Türkiye’nin 16 Nisan 2017 anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçtiğini hatırlatan Şahin, yürütmenin millet tarafından seçilen Cumhurbaşkanı ve onun belirlediği siyasi iradenin sorumluluğunda olduğunu ifade etti. Şahin, “Bakanlar ve bakan yardımcıları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca istisnai ve siyasi nitelikli görevlerdir” diye konuştu.

“Siyasi irade ile temas kaçınılmaz”

Bakan yardımcıları ile üst düzey bürokratların görevleri gereği siyasi irade ile temas hâlinde olmalarının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu temas, kamu hizmetinin etkin ve verimli yürütülmesi için gereklidir. Bakan yardımcılığı makamı hem idari hem de siyasi bir köprü görevi görmektedir. Bu makamlar, siyasi iradenin politikalarını teknik düzeyde hayata geçirmek için vardır” ifadelerini kullandı.

Önergede bazı isimler üzerinden yürütülen tartışmaların liyakatten ziyade siyasi amaç taşıdığını savunan Şahin, kamu görevlilerinin geçmiş mesleki başarılarının üst düzey görevler için engel değil referans olduğunu dile getirdi. Şahin, “Yetişmiş insan kaynağını ‘siyasi yakınlık’ yaftasıyla diskalifiye etmeye çalışmak, liyakat sistemine zarar vermektedir” dedi.

“AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzemez”

Konuşmasının sonunda genel görüşme açılmasına karşı olduklarını belirten Şahin, “Saygıdeğer milletvekilleri, burada sarf edilen bazı ifadeleri talihsiz buluyorum. Ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne de AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzer. Bizler seçimle iktidara geldik. Cumhurbaşkanımız da girdiği her seçimi yüksek oy oranıyla kazanmış bir siyasetçidir. AK Parti iktidarlarını darbe sonrası oluşan iktidarlara benzetmek, en hafif tabiriyle haksızlıktır” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin