blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Milletvekili Şahin: “Anestezi sonrası bakım ünitesi hizmet vermeye başladı”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük’te sıhhat alanında kıymetli bir adım olarak Anestezi Sonrası Bakım Ünitesi’nin (PACU) hizmet vermeye başladığını bildirdi.
Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan ve ameliyat sonrası hastaların yakın takibinin sağlandığı PACU’nun kısa müddette yaklaşık 400 hastaya hizmet verdiğini belirtti.
PACU’nun, sadece teknik bir kazanım olmadığını vurgulayan Şahin, "Bu ünite vatandaşlarımızın sıhhat güvenliğini önceleyen güçlü bir adımdır. Kısa müddette yüzlerce hastaya hizmet verilmesi, bu ünitenin ne kadar gereksinim duyulan bir hizmet olduğunu ortaya koymuştur. Ameliyat sonrası hastaların hayati bulgularının yakından izlendiği bu 10 yataklı ünite, hasta güvenliğini artırmada ve komplikasyon risklerini en aza indirmede kritik bir fonksiyon görüyor." tabirlerini kullandı.
Ünitenin çağdaş tıbbi aygıtlarla donatıldığını ve alanında uzman sıhhat işçisinin misyon yaptığını aktaran Şahin, PACU’nun ameliyat geçiren hastaların uyandırılma sürecini sağlıklı ve inançlı bir biçimde yönetmek hedefiyle tasarlandığını kaydetti.
Karabük genelinde sıhhat yatırımlarının sürdüğüne dikkati çeken Şahin, vazifeye geldikleri birinci günden itibaren sıhhat konusunun öncelikli gündemleri ortasında yer aldığını belirtti.
Şahin, açıklamasında şunları kaydetti:
"Sağlık yatırımlarımızla her geçen gün Karabük’ümüzü daha güçlü bir sıhhat altyapısına kavuşturuyoruz. 100’ün üzerinde doktor vilayetimize atandı, sıhhat işçisi eksikliği süratle giderildi. Beşbinevler Ek Hastane Binası hizmete girdi. Ovacık ilçemizdeki hastane inşaatı devam ediyor. Eskipazar ilçemizde ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla yeni bir hastanenin temellerini atacağız. Yer belirleme çalışmaları tamamlandı, proje çalışmaları da tamamlandı. Kısa müddette üretimine başlanacak."
Karabük halkının en uygun sıhhat hizmetine ulaşabilmesi için büyük efor gösterdiklerini vurgulayan Şahin, "Sağlık, en temel insan hakkıdır ve biz bu anlayışla Karabük’ümüz için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Temmuz, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da 75 çocuk erkekliğe ilk adımını atıyor

Taşköprü Belediyesi tarafından organize edilen Memleketler arası Kültür ve Sarımsak Şenliği çerçevesinde 75 çocuk sünnet ettirilecek.
Taşköprü Belediyesi tarafından bu yıl 35’incisi düzenlenecek olan Milletlerarası Kültür ve Sarımsak Şenliği aktiflikleri çerçevesinde toplu sünnet merasimi düzenlenecek. 13 Ağustos Çarşamba günü saat 17.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak merasime, çocuklar ve ailelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın da katılması bekleniyor. Sünnet olacak 75 çocuk, merasimde doyasıya eğlenecek.
Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, yaptığı açıklamada, "Hayırsever iş insanımız Sadi Kaya’nın değerli takviyeleriyle bu yıl da evlatlarımızın sünnet merasimini daima birlikte gerçekleştireceğiz. Kendisine halkımız ismine gönülden teşekkür ediyorum. Tüm hemşehrilerimizi, çocuklarımızın bu özel gününde yanımızda olmaya davet ediyorum" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin