Reklam
Reklam
22222 3
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
11 Aralık, 2025 16:43 tarihinde yayınlandı
0

Milletvekili Keskinkılıç, Özgür Özel’in Verdiği Yanlış Bilgiyi Düzeltti

TBMM Genel Kurulu’nda devam eden 2026 Yılı Bütçe Görüşmeleri sırasında AK Parti Grubu adına konuşan Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in Karabük’te hematoloji bölümü bulunmadığına ilişkin açıklamasını düzeltti.

CHP Genel Başkanı Özel’in, Karabük’te hematoloji uzmanı olmadığı ve hastaların bu nedenle Ankara’ya gitmek zorunda kaldığı yönündeki ifadelerinin gerçek dışı olduğunu belirten Keskinkılıç, Karabük’te hematoloji bölümünün aktif şekilde hizmet verdiğini vurguladı.

Milletvekili Keskinkılıç, yanlış bilginin hem kamuoyunu hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi tutanaklarını yanıltabileceğini belirterek şu verileri paylaştı:

Son bir yılda 6.200 hasta hematoloji polikliniğinde muayene edildi.177 hasta hematoloji servisinde yatarak tedavi gördü.

Keskinkılıç, bu rakamların Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hematoloji alanında etkin bir sağlık hizmeti sunulduğunu açıkça gösterdiğini ifade etti.

“GENEL BAŞKANA YANLIŞ BİLGİ VERİLMİŞ”

Milletvekili Keskinkılıç, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’na eksik ve hatalı bilginin iletildiğini söyleyerek şu değerlendirmede bulundu:

“Karabük’te hematoloji bölümünün olmadığı yönündeki ifade tamamen yanlıştır. Bu hatalı bilginin Meclis kürsüsünden dile getirilmesi, Sayın Genel Başkan’ı da zor durumda bırakabilecek çok yanlış bir bilgidir. Karabük’te hematoloji alanında güçlü bir uzmanlık hizmeti verilmektedir.”

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Karabük’e ilişkin yanlış bilgilendirmelerin kabul edilemez olduğunu belirtti. Keskinkılıç, hem sağlık hizmetlerinin hem de diğer kamu yatırımlarının güçlü biçimde sürdüğünü ifade etti.

TBMM Genel Kurulu’nda yapılan düzeltme ile Karabük’te hematoloji uzmanlığı konusunda kamuoyunda oluşan bilgi kirliliği giderilmiş oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yesilirmakta su seviyesi yukseldi vatandaslar tehlikeye ragmen kopruye akin etti gxBwalDj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi: Vatandaşlar tehlikeye rağmen köprüye akın etti

Tokat’ta son günlerde etkili olan yoğun yağışlar ve Almus Barajı’nın dolusavağının taşmasının ardından Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi. İl merkezinden geçen ırmağın debisinin artmasıyla birlikte Atatürk Köprüsü çevresinde tehlikeli görüntüler oluştu.

Kent merkezinde gece saatlerinde yükselen su seviyesini gören vatandaşlar köprü üzerine akın etti. Taşkın riskine rağmen köprü çevresinde toplanan çok sayıda vatandaş, cep telefonlarıyla o anları görüntüledi. Bazı vatandaşlar, Yeşilırmak’ın uzun yıllardır ilk kez bu kadar yükseldiğini ifade etti. Kahverengiye dönen ve hızla akan suyun köprü ayaklarına kadar ulaştığı görüldü. Özellikle köprü altında oluşan güçlü akıntı dikkat çekti. Öte yandan Yeşilırmak’taki yükseliş dron ile havadan da görüntülendi. Görüntülerde suyun debisinin ciddi şekilde arttığı, köprü çevresinde yoğun insan kalabalığı oluştuğu ve ırmağın taşkın seviyesine yaklaştığı görüldü. Yetkililer, vatandaşların dere ve ırmak kenarlarından uzak durmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin