blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Temmuz, 2024 20:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

“Milletin zaferi” sanal sergi ile anlatıldı

Kastamonu Üniversitesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde sanal sergi açıldı.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Milletin Zaferi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Uluslararası Karma Sanal Sergisi" çevrimiçi olarak vatandaşların beğenisine sunuldu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen serginin küratörlüğünü Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı ve Resim Bölümü öğretim üyesi Prof. Erol Yıldır üstlendi.
Türkiye, Arnavutluk, Sırbistan, KKTC, Bosna Hersek, Filistin, Çeçenya, Kosova, Makedonya ve Hindistan olmak üzere 10 farklı ülkeden 33 sanatçı, eserleriyle sergide yer aldı.
Sergi, 15-30 Temmuz tarihleri arasında çevrimiçi olarak izleyicilere açık olacak. Sanatseverler, ziyaret ederek, uluslararası sanatçıların eserlerini inceleyebilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Enişte 20 gün önce kendisini tüfekle yaralayan kayınbiraderini tüfekle vurdu

Samsun’da 2 çocuk babası bir kişi 20 gün önce kendisini tüfekle yaralayan kayınbiraderini tüfekle vurarak yaraladı.
Olay, Canik ilçesi Yavuz Selim Mahallesi Muhammet İkbal Caddesi’nde 20 gün önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.M. (24), bir kişiyle kavga ettiği sırada araya girerek kavgayı ayırmak isteyen eniştesi H.Y.’ye (25) tepki gösterdi. Bunun üzerine evine giderek tüfeğini alan B.M., yeniden olay yerine gelerek eniştesine ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmalarla sol ayağından yaralanan H.Y., olay yerine çağrılan ambulansla Gazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayın ardından kaçan B.M., Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerinin çalışması sonucu Kuzey Yıldızı Mahallesi’nde suçta kullandığı tüfekle birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan B.M., 9 Ocak’ta Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren B.M., mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ancak B.M.’nin kendisini yine vuracağını duyan enişte H.Y., dün akşam Yavuzselim Mahallesi’nde karşılaştığı kendisini vuran kayınbiraderi B.M.’ye tüfekle ateş açtı. Bacaklarından yaralanan B.M., özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Enişte H.Y. ise Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Bugün Samsun Adliyesine sevk edilen enişte mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin