Reklam
Reklam
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
02 Şubat, 2024 11:48 tarihinde yayınlandı
0

MHP, Oy İçin Esnafa Siftah Parası Dağıttı

31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerine iki aydan az bir zaman kala Siyasi partiler de seçim çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Teşkilatı, Esnaflara siftah parası olarak  1 TL’yi bir kağıda yapıştırarak zarf halinde dükkanların önüne bıraktı. Sabah dükkanlarını açmaya gelen esnaflar kapılarının önünde MHP tarafından zarf halinde hazırlanan kağıdı alıp açtıklarında  içerisine yapıştırılmış olan bir TL’yi görerek tebessüm ettiler.

Siftah parasının yapıştırıldığı kağıda MHP İl Başkanı Cenk Gedikoğlu imzalı bir de not yazılı olduğu görüldü.  Notta COVİD Salgını ve 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan 11 İlin etkilendiği deprem felaketinde yaraların sarılması için esnafların verdiği destek hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:

“Değerli hemşerilerim; Ülke olarak zor günler geçirdiğimiz, ağır acılar yaşadığımız son birkaç yıl içerisinde en çok yıprananlar arasında siz değerli esnaflarımız bulunmaktadır.

Covid-19 hastalığının yayılarak, can kayıpları vermemize, ağır hastalıklar geçirmemize sebep olduğu dönemde bir çok zorlukları  beraberinde getirdi. 11 İlimizi kapsayan deprem felaketinde on binlerce vatandaşımızı kaybedip, on binlerce evlerin, iş yerlerinin yıkımını yaşadık. Geçirdiğimiz bu meşakkatli süreçlerde, gerek salgın döneminde yapmış olduğunuz fedakarlıklar ile hemşerilerimizin ihtiyaçlarını gidererek, gerekse deprem felaketinde yapmış olduğunuz yardımlar sayesinde depremzede vatandaşlarımızın yaralarının sarılmasında yardımcı oldunuz. Karabük esnafı, Türk Milletinin Devletçi geleneğinde olduğu gibi her daim Milletinin yanında olmuş ve elini taşın altına koymaktan çekinmemiştir. Esnaf ve sanatkarlar milli birliğimizin, kardeşliğimizin, toplumsal ahlak ve adalet ölçülerinin manevi kalkanı olmuştur. Esnaf ve sanatkarlarımızın yardımseverliği, misafirperverliği, dayanışma ve cömertliği baş tacı yapmaları Ahi kültürünün hala varlığına işarettir. Türk Kültüründe siftah parası günün ilk kazancı anlamını taşır ve bereketi temsil eder. Bizlerde bu kültürün yaşatılması gelecek nesillere aktarılması ve esnafımızın her zaman yanında olduğumuzu göstermek amacıyla siftah parasını sizlere ulaştırıyoruz. Bu süreçte elini taşın altına koymaktan imtina etmeyen siz kıymetli Hemşerilerime ve Karabük Esnafımıza teşekkürü borç biliriz. Gününüz bereketli, kazancınız hayırlı olsun.”

“SEÇİM GELDİ ESNAF HATIRLANDI”

Şimdiye kadar  hiç kimsenin kendilerini hatırlamadığını, ancak seçim zamanı gelince hatırlandıklarını ifade eden bir çok esnaf, “Bizleri kimse siyasetlerine alet etmesin. Biz esnaflar olarak zaten zar zor ayakta duruyoruz. Sattığımız malı bir daha yerine koyamıyoruz. Her geçen gün  bir önceki günü arıyoruz, hal böyle iken şu anda seçim değil, geçim derdindeyiz. İktidar ortağı Milliyetçi Hareket Partisi  bizi madem çok düşünüyor o zaman esnaflarla ilgili düzenleme yapılmasına katkı versin” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
IMG 5234
İsmail AKCA Avatarı
İsmail AKCA
29 Mayıs, 2026 17:31 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

CHP’de MUTLU SON, AKAY’ı da HARCADILAR

Bayram denildiğinde ilk akla; birlik, beraberlik gelir.

Ama görünen o ki Karabük’teki CHP bayramlaşmasında ne bayram vardı ne de birlik-beraberlik havası…

CHP’de Bayramlaşma değil, Hesaplaşma vardı…

Günlerdir parti içinde kaynayan kazan, bayramın ikinci günü iyice taşmış oldu. Herkesin gözü bir kişiye çevrildi;

Karabük Milletvekili Cevdet Akay’a…

İşin garibi şu…
Ankara’da çıkıp ekonomi konuşurken, bütçe açığını anlatırken, hükümete yüklenirken alkışlanan Akay, iş parti içi meseleye gelince bir anda hedef tahtasına kondu. Dün omuz omuza yürüyenler bugün dönüp oklarını Akay’a çevirdi.

Karabük siyasetini bilen bilir…
Bu şehirde adamı önce sırtına vurup överler, sonra sessiz sessiz ayağının altındaki taşı çekiverirler…

Bayramlaşma programında yaşanan görüntü de tam olarak buydu.

Sanki önceden hazırlanmış bir senaryo vardı.
Bir taraf vitrine çıkarıldı, bir taraf ise eleştiri oklarının hedefinde kaldı.

Özgür Özel’in övgüler dizdiği Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ön plana çıkarılması tesadüf değildi. Verilen fotoğraf da verilen mesaj da çok açıktı. Parti içinde yeni bir denge kuruluyor, eski hesaplar yeniden açılıyor.

Hali hazırda; birkaç gün önce eski il başkanlarından Erdoğan Dinçel’in çıkıp milletvekilini hedef alan sözleri boşuna değildi. O açıklamalar bugün yaşananların adeta fragmanıymış.

Aslında Karabük CHP’de biz bu senaryoyu 2023 seçimleri öncesinde de seyrettik.

2023 seçimleri öncesinde kimlerin kimlere çelme taktığını, kimlerin birbirinin kuyusunu kazdığını herkes gördü. Şimdi aynı filmin yeni sahnesi oynanıyor.

Ama burada sorulması gereken esas soru şu:

Parti gerçekten iktidarla mı mücadele ediyor, yoksa kendi içinde birbirini mi yiyor?

Çünkü vatandaş pazardaki yangını konuşuyor, emekli geçim derdini konuşuyor, genç işsizliği konuşuyor…

CHP’de ise hâlâ koltuk hesabı, ekip kavgası, adam harcama operasyonu konuşuluyor.

CHP genel merkezinde bugün yaşanan Kılıçdaroğlu – Özel koltuk savaşının yansımasını Karabük CHP fırsat bildi, Cevdet AKAY’ın yukarıdan dayatma ile gönderildiği iddia edenler ve Milletvekilliğini hazmedemeyenler adam yeme operasyonuna başladı.

Başardı mı?

Kesinlikle başardı…

Bugün AKAY’ı HARCADILAR, şimdi sıradaki KİM?