MHP 16 Yıl Sonra Karabük’ten Milletvekili Çıkardı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Haziran, 2015 14:42 tarihinde yayınlandı
0
0

MHP 16 Yıl Sonra Karabük’ten Milletvekili Çıkardı

Karabük’te 7 Haziran Genel Seçimlerinde 39 bin 196 oy alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 16 yıl sonra meclise milletvekili gönderdi.
Demokratik Sol Parti (DSP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Anavatan Partisi’nin (ANAP) 28 Mayıs 1999 tarihinde kurduğu üçlü koalisyon döneminde Karabük’ten 1 Milletvekili çıkaran MHP, 16 yıllık aranın ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Vekil gönderdi. Karabük genelinde 39 bin 196 oy alan MHP’nin 1. sıra adayı iş adamı Durmuş Yalçın, 25. Dönem MHP Karabük Milletvekili seçildi.
KARABÜK’TE SEÇİM SONUÇLARI
7 Haziran’da gerçekleştirilen 25. dönem milletvekili seçimlerinin gayri resmi sonuçlarına göre AK Parti yüzde 47,95 oyla birinci parti çıktı.
Karabük genelinde 688 sandıkta 171 bin 060 seçmenden 148 bin 201 seçmen oy kullanırken, 22 bin 859 seçmen ise oy kullanmadı. 144 bin 162 oyun geçerli olduğu Karabük’te AK Parti 69 bin 132 oy alırken, ikinci sırada yer alan MHP ise 39 bin 196 oy aldı. CHP’nin 24 bin 835 oy aldığı Karabük’te HDP’ye ise 2 bin 228 oy çıktı. Gayri resmi sonuçlara göre AK Parti birinci sıra adayı Osman Kahveci ile MHP birinci sıra adayı Durmuş Yalçın 25. Dönem Karabük milletvekili seçildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sqsqqs
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
22 Nisan, 2026 13:02 tarihinde yayınlandı
0
0

Yıldırım’dan Yöresel Ürün Sergilerine Tepki

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, son dönemde Karabük’te “yöresel ürünler” adı altında açılan sergilere yönelik sert eleştirilerde bulundu. Yıldırım, bu etkinliklerin amacından saptığını ve denetimsiz ticaret alanlarına dönüştüğünü ifade etti.

Yıldırım, söz konusu sergilerde satılan ürünlerin önemli bir kısmının gerçek üreticilerle bağlantılı olmadığını, “al-sat” yöntemiyle piyasaya sunulduğunu belirtti. Bu durumun hem yerel üreticilere hem de esnafa zarar verdiğini vurguladı.

Ayrıca sergilerde hijyen kurallarına uyulmadığına dikkat çeken Yıldırım, ürünlerin saklama koşullarının yetersiz olduğunu ve gerekli yasal denetimlerin yapılmadığını dile getirdi. Bu eksikliklerin yalnızca ekonomik değil, halk sağlığı açısından da ciddi riskler oluşturduğunu söyledi.

Karabük esnafının vergi ödeyen, istihdam sağlayan ve şehir ekonomisine katkı sunan temel bir unsur olduğunu hatırlatan Yıldırım, dışarıdan gelen ve herhangi bir yükümlülüğe tabi olmadan faaliyet gösteren satıcıların haksız rekabete yol açtığını ifade etti.

Daha önce de bu konuda uyarılarda bulunduklarını belirten Yıldırım, gelinen noktada etkin bir denetim ve yaptırım uygulanmadığını savundu.

Yıldırım, yetkililere çağrıda bulunarak ruhsatsız ve denetimsiz satış faaliyetlerinin derhal sonlandırılmasını, gıda güvenliği ve hijyen denetimlerinin eksiksiz yapılmasını ve yerel esnafın haklarının korunmasını istedi.

Açıklamasının sonunda, “Karabük sahipsiz değildir” diyen Yıldırım, mevcut durumun şehirde sahipsizlik algısı oluşturduğunu belirterek, oda olarak sürecin takipçisi olacaklarını ve gerekli idari ile hukuki girişimleri başlatacaklarını kamuoyuna duyurdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin