DÜZCE(İHA) – Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son bilgilere nazaran 9 Ekim Perşembe günü İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bartın ve Zonguldak’ta yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Yapılan ihtarda, “İstanbul’un Şile ve Beykoz ilçeleri, Kocaeli etrafları, Sakarya ve Düzce vilayetlerinin kuzeyi ile öğlenden sonra Bartın’da lokal olarak kuvvetli; Zonguldak’ta yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Doğu Karadeniz’in kıyı kesitlerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, sabah saatlerinden itibaren aralıklı ve mahallî olarak kuvvetli olması bekleniyor. Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, mahallî küçük çaplı dolu, kıyı bölümlerde hortum riskiyle ulaşımda aksamalar üzere aksiliklere karşı dikkatli ve önlemli olmasını; yetkili mercilerin ikazlarını dikkate almalarını kıymetle hatırlatıyoruz” denildi.


Meteoroloji sarı kod ile uyardı
Eşini odunla döverek öldürdü
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde bir kişi bugün eşini odunla döverek öldürdü.
Olay saat 14.15 sıralarında ilçedeki Merkez mahalle Değirmen yanı mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Halis Pekin (27) bilinmeyen bir nedenle eşi Arzu Pekin’i (26) evlerinin önündeki odun istiflenen alanda tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından Pekin eşini odunla döverek öldürdü. Ardından da kendisine ait kamyonet ile olay yerinde kaçtı. Şahsa ait kamyonet ilçe dışında Gümüşhane-Trabzon karayolu kenarından terk edilmiş halde bulunurken, Pekin’in yakalanması için çalışma başlatıldı.
Arzu Pekin’in cansız bedeni ise olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

