Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

“Mesleki Eğitimde Yenilikçi Eğitim Metotları ile Kalifiye Eleman Yetiştiriyoruz”

Gündem Yayın: 22.06.2021 14:41
Yazar:
“Mesleki Eğitimde Yenilikçi Eğitim Metotları ile Kalifiye Eleman Yetiştiriyoruz”

Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2020 Yılı Sanayi ve Çevre Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında kabul edilen “Mesleki Eğitimde Yenilikçi Eğitim Metotları ile Kalifiye Eleman Yetiştiriyoruz” projesi Vali Fuat Gürel’in katıldığı kapanış programı ile sona erdi.

Karabük Öğretmenevinde düzenlenen Proje Kapanış programına Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, BAKKA Temsilcileri, Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Tülümen, Okul Yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Mesleki Eğitimde Yenilikçi Eğitim Metotları ile Kalifiye Eleman Yetiştiriyoruz” projesini başarı ile tamamlayan öğrencilere sertifikalarını veren Vali Fuat Gürel proje kapanış programında yaptığı konuşmasında, “Gerçekten çok güzel işler yapıyorsunuz, BAKKA olarak çevre ve sanayi alt yapısının geliştirilmesi ile ilgili program açıklandığında 20 milyonluk toplam bir bütçemiz vardı. Karabük olarak program bütçesinin büyük kısmını yaptığımız projelerle Karabük olarak biz aldık. İlimiz proje hazırlama noktasında oldukça başarılı. Hazırladığınız projeler birçok proje içerisinden yarışarak başarılı oluyorlar. İlimizde bu anlamda okullarımız  proje mantığını anlamış, alt yapısını oluşturmuş, iyi bir hazırlıkla bunu gerçekleştiriyorsunuz. Gerçekleştirdiğiniz proje ile Kaynak Simülatörü, CNC Simülatürü,  CNC ve Lazer Makineleri gerçekten çocuklarımızın eğitimi için oldukça ideal makineler. Pratiği verebilmek adına özellikle simülatörlerle eğitim alabilmesi çok önemli, iş hayatına geçtiklerinde makineleri yabancılık çekmeden ustaca kullanabilecekler. Okullarımız, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bu alt yapıya kavuşmuş oldu. Sanayimizin ihtiyacı olan nitelikli personeli yetiştirme adına oldukça önemli, çünkü ilimiz bu makinelerin kullanım alanlarına sahip bir şehir. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz ilimizde bu anlamda en önemli okulumuz. Bunlar aslında ekstra işler, sizlerin gayretleri olmasa hiç kimse size neden proje yapmıyorsunuz, neden bu konuda çalışmıyorsunuz? demez. Ama görüyorum ki okulumuzda bir uyum söz konusu, bir gayret var, güzel bir ortamınız var, bunu sağlayarak başarılı oldunuz. Başta okul müdürümüz olmak üzere müdür yardımcılarımızı, öğretmenlerimizi, proje ekibimizi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, çocuklarımıza da başarılar diliyorum, çünkü onların ileride ki meslek hayatlarına dokunmuş olduk. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının ilimizde birçok projeye desteği var, küçük sanayi sitelerinden, turizm alt yapısına, restorasyondan, çevreye, eğitim ve öğretime güzel kaynaklar aktarıyorlar, birçok teknik projede yardımcı olmaya çalışıyorlar, araştırma hususunda da çok fazla destekleri var. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürümüzü, yöneticilerimizi ve proje ekibini tebrik ediyorum, BAKKA’ya da Mali Destek den dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Projenin ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Simülatörler aracılığıyla kaynak, CNC ve kodlama eğitimleri ile iş kazası riski olmayan, daha verimli, güvenilir ve kaliteli teknolojik bilgi erişimine ulaşmak, daha nitelikli işgücü yetiştirilmek ve kaynakçılık ile CNC operatörlüğü alanında okul-sanayi işbirliği geliştirmek amacıyla hayata geçirilen “Mesleki Eğitimde Yenilikçi Eğitim Metotları ile Kalifiye Eleman Yetiştiriyoruz” projesi kapsamında; 40 öğrenciye Kaynak Simülasyon Eğitimi, 30 öğrenciye Bilgisayarlı Makine (CNC) Operatörü Eğitimi, 14 öğrenciye CNC Router-CNC Lazer Kesici Eğitimi ve 40 öğrenciye Robotik Kodlama Eğitimi verildi.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KUZKA’dan ahşap sektörü temsilcilerine teknik gezi

Kastamonu Yayın: 03.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı
KUZKA’dan ahşap sektörü temsilcilerine teknik gezi

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen teknik gezide, Kastamonulu ahşap sektörü temsilcileri, Kayseri’de sektör ile ilgili çalışmaları inceleyerek bilgi alışverişinde bulundu.

Ağaç ve orman ürünleri sektöründe tecrübe paylaşımında bulunmak, işbirliği imkanlarını geliştirmek ve iyi uygulama örneklerini yerinde incelemek amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından özel sektör temsilcilerinin katılımıyla Kayseri’ye teknik bir gezi düzenlendi. Kastamonu ahşap sektör temsilcilerinin katıldığı iki günlük teknik gezi çerçevesinde Kayseri’nin ahşap ve mobilya sektöründe öncü kurum ve kuruluşlarına inceleme ziyaretleri gerçekleştirildi. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Kastamonu Yatırım Destek Ofisi tarafından organize edilen programın ilk gününde Erciyes KSS Yapı Kooperatifi, MOBİTEK mobilya fabrikası MOBİ Boya Fabrikası, KUMS Alışveriş Merkezi, KUMSMall Moda Show ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Teknik Koleji ziyaret edildi.

Erciyes KSS Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve proje koordinatörleri ile yapılan görüşmelerde kooperatifin yürütmüş olduğu projeler hakkında fikir alışverişinde bulunulurken, program çerçevesinde Kayseri’de ağaç işleri ve mobilya sektörüne yönelik yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi. Teknik koleje yönelik düzenlenen ziyarette ise OSB ve kolej arasındaki işbirliği, staj ve çalışma fırsatları ile kolejin öğrencilere sunmuş olduğu imkanlar ele alınarak, mesleki ve teknik eğitim ile OSB işbirliğinin istihdama yönelik katkısı değerlendirildi.

Teknik gezi programının ikinci gününde ise Kastamonu sektör temsilcileri ile birlikte Kayseri Model Fabrika ziyaret edildi. Tesise yapılan ziyaret ve incelemelerde yetkililerden projelere ilişkin detaylı bilgiler alındı. Ziyarette her iki ile yönelik yapılabilecek çalışmalara ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu. Son ziyaretini mobilya sektöründe faaliyet gösteren ve model fabrikadan danışmanlık hizmeti alan bir firmaya gerçekleştiren heyet, yapılan verimlilik çalışmalarını ve üretim hattında gerçekleştirilen değişimleri yerinde incelemesiyle programını tamamladı.