Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Mart, 2018 14:18 tarihinde yayınlandı
0

Meslek Lisesi Öğrencilerinden Afrin Desteği

Ellerinde Türk bayrakları Afrin’e destek yürüyüşü yaptılar

Karabük Meslek ve Teknik Lise öğrencileri, beraberinde öğretmen ve velililerle birlikte TSK’nın Afrin’e yönelik başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekatı’na destek yürüyüşü yaptı.

Okul binasından ellerinde Türk bayrakları ile birlikte kent merkezine kadar yürüyüş yaptı. Öğrenciler ilk olarak sloganlar eşliğinde Karabük Askerlik Şubesine geldi. Burada Gazrnizon Komutanı Albay Tekin Nemlioğlu tarafından karşılanan öğrenciler istiklal marşı okudu. Okul Müdürü Adnan Taşlıyan, “ Vatanımıza, milletimize, bayrağımıza dil uzatanlara gerekli cevabı vermek için buradayız. Biz bu vatan ve bayrak için her zaman ölürüz. Onun için bizim en kutsallarımızdan olan TSK’ya destek amacıyla burada durduk. Ben sizin adınıza komutanıma söz veriyorum. Bu vatan için ölmeye hazır, bir meslek lisesi gençliğiz. Her daim bu vatan ve bu bayrak için şehit olmaya hazırız” dedi.

“Her Türk asker doğar” diyerek slogan atan öğrenciler daha sonra eski belediye binasının önünde kadar yürüyüşlerine devam etti. Burada dev Türk bayrağı açan öğrenci ve öğretmenler İstiklal marşı okudu.

Burada da kısa bir konuşma yapan Taşlıyan, “ Yiğitlik özümüz, şudur sözümüz. Memleketin meselesi, meslek lisesi. Bizim meselemiz vatan sevdası. Kansa kan, cansa can. Biz her zaman hazırız. Yeter ki, sağ olsun vatan” diye konuştu.

Daha sonra öğrenciler şiir okuyarak, din öğretmenin saz eşliğinde kahramanlık türküleri söyledikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
caykur genel muduru alim ureticinin cayi bitene kadar alimlarimiz devam edecek ZqxlA3LD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0 0

ÇAYKUR Genel Müdürü Alim: “Üreticinin çayı bitene kadar alımlarımız devam edecek”

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, yaş çay alımlarının kesintisiz sürdüğünü belirterek, “150 bin tonu geçtik. Biz limit koymuyoruz. Üreticinin çayı ne zaman biterse o güne kadar alımlarımız devam edecek” dedi.

Çay İşletimleri (ÇAYKUR) Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, yaş çay alımlarında zaman zaman yaşanan yoğunluk nedeniyle üreticilere sakin olmaları çağrısında bulundu. Kampanyanın planlandığı şekilde devam ettiğini belirten Alim, üreticilerin elindeki tüm yaş çayın alınacağını vurguladı. Alim, üreticileri paniğe kapılmaması gerektiğini dile getirerek, “Yaş çay kampanyamız devam ediyor. 20 Mayıs’ta kampanyayı açtık. Bu yıl biliyorsunuz hava şartları nedeniyle biraz ötelenme oldu, normal şartlar altında alımlarımız devam ediyor. Bayram tatili 9 gün olması çay dönemine denk gelince, il dışından gelen üreticilerimiz de biraz acele edince oradan gelen bir yoğunluk oldu. Üreticilerimiz gelmişken çayı bitirip gidelim düşüncesiyle yola çıktılar. 19 bin ton stok olunca ister istemez iki günlük çay birikti. Bir gün ara verdik, bugün tekrar alımlarımıza başladık. Çay zaten şimdi tam kıvamına gelmiş durumda. Biz çayın tamamını almak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sonuna kadar da üreticinin yanındayız. İnşallah tüm çayı alacağız. Üreticimizin de sıkıntı olur, alım durur gibi düşüncesi olmasın. Hiçbir kesintiye uğratmadan hayırlısıyla kampanyamızı bitirmeye çalışacağız” dedi.

Yaş çay alımlarında kampanya süresince 150 bin tonu aşan çay alımı yaptıklarını sözlerine ekleyen Alim, “Ara vermek zorunda kalıyoruz, kontenjanı hiçbir şekilde 30 kilonun altına düşürmüyoruz. Kapasite belli, işleyeceğimiz çay belli ve çay 24 saatten fazla beklemiyor. Üreticilerimize her zaman söylüyoruz; makineleşmeye karşı değiliz, daha sağlıklı ve rahat çay hasadına karşı değiliz. Fakat acele edip herkes bir günde çayını bitirmeye çalışınca ister istemez sıkıntı oluyor. Bu sıkıntıyı aşabilmek için arada bir stoklar aşırı derecede yoğunlaşınca ara vermek zorunda kaldık. Birincide 20 bin ton gibi bir stok oluşmuştu. Bunun 24 saat içerisinde işlenmesi gerekiyor. Bugün itibarıyla çay alımlarımız devam ediyor. 150 bin tonu geçtik. Biz limit koymuyoruz. Üreticinin çayı ne zaman biterse o güne kadar alımlarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin