Mert Irmağı ıslahı ilçedeki taşkınların önüne geçecek

Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Eylül, 2024 12:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

SAMSUN (İHA) – Samsun Canik ilçesinde daha önceden taşkınlara neden olan Mert Irmağı’nda ıslah çalışmalarının tamamlanması sonrası ilçedeki muhtemel taşkınların önüne geçmek hedefleniyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerinin taşkın risklerine karşı kontrolünü sağlamak için çalışma yürütüyor.
Bu kapsamda Samsun Mert Irmağı ıslahında gelinen son nokta hakkında açıklamada bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Mert Irmağı Islahı işi çerçevesinde 2 bin 135 metre sağ ve sol sahil kesişen forekazık imalatı, 8 adet köprü ve 2 adet tersip bendi yapılacak. Ayrıca, dere yatağının genişliği 60 metreden 80 metreye çıkarılacaktır. İş kapsamında Atasam Köprüsü ile Bulvar Köprüsü arasında kalan bölümde, bin 14 metrelik kısmının forekazık imalatı tamamlanmış olup, çalışmalar devam etmektedir” dedi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın teşrifleriyle 16 Şubat’ta temeli atılan Samsun Merkez Mert Irmağı Islahı işinin tamamlanması ile Samsun il merkezi ile Canik ilçesinde meydana gelebilecek muhtemel taşkınların kontrolü sağlanmış olması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük Üniversitesi, mühendislik alanında dünya birincisi

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi (KBÜ), bilimsel üretkenlik ve akademik tesir alanında dünyanın saygın akademik platformlarından biri olan ScholarGPS’in 2024 yılı değerlendirmelerinde büyük bir muvaffakiyete imza attı.
Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği Kısmı öğretim üyesi Doç. Dr. Samet Uslu, "Gasoline (Yakıt)" alanındaki çalışmalarıyla dünya birincisi seçildi.
ScholarGPS’in yayımladığı sıralamaya nazaran Doç. Dr. Uslu, son beş yıllık bilimsel üretkenlik, yayın kalitesi ve akademik tesir pahası açısından alanında dünyanın en başarılı akademisyeni oldu. Bu muvaffakiyet, Karabük Üniversitesini de milletlerarası seviyede tepeye taşıdı.
Doç. Dr. Uslu ayrıca, ScholarGPS tarafından yapılan kıymetlendirme sonucunda dünya çapında en üst yüzde 0,05’lik dilime girerek "2024 Highly Ranked Scholar" unvanını almaya hak kazandı.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, elde edilen muvaffakiyete ait yaptığı açıklamada, üniversitenin bilim odaklı vizyonunu vurguladı.
Rektör Kırışık, "Karabük Üniversitesinin kısa mühlet evvel ÜNİDES ve Tarımsal-Biyolojik Bilimler alanlarında Türkiye birincisi olması, artık ise mühendislikte dünya birinciliği elde etmesi; bilimde kararlılıkla yürüdüğümüz yolun somut bir sonucudur. Öğretim üyemiz Doç. Dr. Samet Uslu’nun dünya birincisi olması, üniversitemizin milletlerarası bilimsel arenada referans noktası hâline geldiğinin tescilidir" dedi.
"Üniversitemizin akademik muvaffakiyetleri Karabük’ten dünyaya uzanan güçlü bir bilim köprüsü kurduğumuzu gösteriyor. Öğretim üyelerimizin bilimsel çalışmaları yalnızca ülkemize değil, insanlığa katkı sunmaktadır" diyen Kırışık, "Bu muvaffakiyetler, vizyoner akademik anlayışımızın ve nitelikli insan kaynağımızın ürünüdür" tabirlerini kullandı.
Kırışık, gayelerinin Karabük Üniversitesini yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın en âlâ üniversiteleri ortasına taşımak olduğunu belirterek, başta Doç. Dr. Samet Uslu olmak üzere, bilimsel üretkenlikleriyle üniversiteye katkı sunan tüm akademisyenleri tebrik eden Kırışık, muvaffakiyetlerinin devamını diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.