Manuel Terapi ve Pilates Programı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Nisan, 2015 12:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Manuel Terapi ve Pilates Programı

Karabük Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Topluluğu tarafından İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen ‘Manuel Terapi ve Pilates’ programına Üniversite Akademik, İdari personeli ve öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Topluluğu Başkanı Mehmet İlhan, “Manuel terapi, pilates Türk toplumu için gerekli bir durum, insanlar herhangi bir engel de ve en zor durumlarda başvurdukları tedavi yöntemidir. Manuel terapi fizyoterapi tarihine yeni girmiş alan olmakla beraber gün geçtikçe önemi artarak devam etmektedir.” diyerek topluluk hakkında kısa bilgi verdi.
Üniversite Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tarık Özmen de “Geçtiğimiz yüzyılda dünyada hızlı sanayi ve teknoloji alanında gelişmeler yaşanmıştır. Bu gelişmeler hayatımıza her alanda bir takım kolaylıklar sağlamıştır. Aynı zamanda insanoğlu işgücünü de azaltmıştır. Bu da insanoğlunu tembelliğe itmiştir. İnsan yaşamında hareketsizliğe neden olarak kas iskelet sisteminde rahatsızlığa yol açmıştır. Kas iskelet sisteminde rahatsızlığı olan kişiler acı çekmekte, yaşam kaliteleri düşmektedir” diyerek manuel tedavi yöntemi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Fizyoterapist Kenan Zafer Aksungur ise, “Fizyoterapist, fiziken düzgün olmalı, beslenmesine ve fiziğine dikkat etmelidir. Fizyoterapist mesleki deformasyona uğramamak için spor yapmalı ve mesleğini sevmelidir. Platesin vücuda birçok faydası vardır. Platesin geçmişi 100 yıldır. Pilates konusunda aktif olarak çalışmaktayız. Hastalar her tedaviden sonra mutlaka klinik platesle kendilerini güçlendirmektedirler. Fizyoterapistin hem tedaviye hem de egzersizlere hakim olması gerekir” diyerek Fizyoterapi ile ilgili uygulamalı örnekler verdi.
Belge ve ödül treninin ardından CP HEORES Kampanyası kapsamında çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk demir kartal sahasinda fenerbahceye maglup oldu eVg7sOE4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Demir Kartal, sahasında Fenerbahçe’ye mağlup oldu

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Karabük Demir Kartal Spor Kulübü, sahasında karşılaştığı Fenerbahçe’ye 96-44 mağlup oldu.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi 20.haftasında Karabük Demirkartal GSK, Fenerbahçe’yi konuk etti. Yenimahalle Kapalı Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan konuk ekip, ilk devreyi 51-26 önde tamamladı. Mücadelenin ikinci devresinde skor avantajını koruyan Fenerbahçe, Karabük temsilcisini 96-44 mağlup etti. Konuk ekip bu galibiyetle Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi’nde zirve takibini sürdürdü.

Mücadeleyi Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, siyasi parti il temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri, sporcular ve sporseverler takip etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin