Reklam
Reklam
32b660e0 619b 44ea 9bdf 0d2e9ddb4eef
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Mayıs, 2026 11:54 tarihinde yayınlandı
0

Maaş ve ikramiyeler Bayram öncesi hesapta

Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme takvimi netleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın planlamasına göre, yaklaşık 17 milyon emekliyi ilgilendiren 4 bin liralık bayram ikramiyesi, 17-22 Mayıs tarihleri arasında hesaplara yatırılacak.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ödeme sürecinin tamamlandığı belirtilirken, vatandaşların herhangi bir başvuru yapmasına gerek olmadığı vurgulandı. Ayrıca bazı SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş ödemeleri erkene çekilerek, ikramiyelerle birlikte aynı anda ödenecek.

SSK emeklileri için ödeme takvimi:

Maaş günü 17-22 Mayıs arasında olanlar: Ödemelerini kendi günlerinde alacak.

Maaş günü 23-24 Mayıs olanlar: Ödemeler 21 Mayıs’ta yapılacak.

Maaş günü 25-26 Mayıs olanlar: Ödemeler 22 Mayıs’ta yatacak.

Bağ-Kur emeklileri için ödeme takvimi:

Maaş günü 25-26 Mayıs olanlar: Ödemeler 21 Mayıs’ta yapılacak.

Maaş günü 27-28 Mayıs olanlar: Ödemeler 22 Mayıs’ta hesaplara geçecek.

Memur emeklileri ise bayram ikramiyelerini 20 Mayıs’ta alacak.

Ölüm aylığı veya iş göremezlik geliri alan vatandaşlara hisse oranlarına göre ödeme yapılacak:

%75 hissesi olanlar: 3 bin lira

%50 hissesi olanlar: 2 bin lira

%25 hissesi olanlar: 1 bin lira

İş kazası veya meslek hastalığı nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri alanların ikramiyesi ise iş göremezlik derecelerine göre hesaplanarak ödenecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
s2 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Mayıs, 2026 13:54 tarihinde yayınlandı
0

Eskipazar’da çöken yol geçici olarak ulaşıma açıldı

Karabük’te etkili olan sağanak yağışların ardından Eskipazar ilçesine bağlı Tamışlar Köyü Emiroğlu Mahallesi’nde meydana gelen yol çökmesi sonrası başlatılan çalışmalar kapsamında, hasar gören köy yolu geçici olarak yeniden ulaşıma açıldı.

Sel sularının yol altındaki dolguyu boşaltması sonucu asfalt yolda büyük hasar oluşurken, bölgede ulaşım bir süre kontrollü şekilde sağlandı. Olayın ardından Karabük İl Özel İdaresi ekipleri bölgede yoğun çalışma başlatarak yolu vatandaşların kullanımına uygun hale getirdi.

Bölgede incelemelerde bulunan Karabük Vali Yardımcısı Murtaza Ersöz, Kübra Ustaoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mustafa Avcı ile İl Genel Meclis Üyeleri İsmail Bağçe ve Tuncer Başkaya yetkililerden bilgi aldı.

Yetkililer, bölgede herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına ekiplerin sahada 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürdüğünü belirtirken, vatandaşların özellikle hasar gören güzergahlarda dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Kübra Ustaoğlu ise yağışların etkisinin azalmasının ardından onarım çalışmalarının hız kazandığını ifade ederek, Emiroğlu Mahallesi’ne ulaşım için alternatif yolun da kullanılabildiğini söyledi. Vatandaşlara dere yatakları ve riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulunuldu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin