blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Lisede görev yapan 21 öğretmenden resim sergisi

Samsun’da bir lisede misyon yapan farklı branşlardan 21 öğretmenin eğitim-öğretim yılı boyunca yaptığı fotoğraflar, açılan stantla sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Öğretmenlerin yapıtları ziyaretçilerden takdir topladı.
Bafra Fen Lisesi’nde misyon yapan öğretmenler, 2024-2025 eğitim-öğretim döneminin başından itibaren okulun atölyesinde bir ortaya gelerek farklı tekniklerle fotoğraflar yaptı. Tarih, matematik, edebiyat ve fen bilimleri üzere çeşitli branşlardan 21 öğretmenin elinden çıkan 46 eser, İlkadım ilçesindeki Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) sergilendi. Standın açılışı, Samsun Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Murat Ağar’ın katılımıyla gerçekleştirilirken, öğretmenlerin özveriyle ortaya koyduğu çalışmalar kısa müddette büyük ilgi gördü.
Çalışmalar hakkında bilgi veren lisenin Görsel Sanatlar Öğretmeni Selda Özçelik, "Bafra Fen Lisesi öğretmenleri olarak eylül ayından beri bu türlü bir projeye başladık. Bütün öğretmen arkadaşlar atölyemizde çalışmak için sıraya girdiler. Bu çalışmalarımızı sene sonunda taçlandırılalım bir standa çevirelim dedik. Arkadaşlarım sahiden boş vakitlerinde, ders ortalarında özveri ile çalışarak tuvallerini tamamladılar. Toplam 46 yapıtla bu sergiyi açtık. Bildiğim kadarıyla Samsun’da bir lisenin bütün öğretmenlerinin çalışarak açtığı birinci sergidir. Çok gururluyuz. Genelde grafiksel akrilik tuvaller çalıştık. Boyaması ve bütünsel olarak ortaya çıkarması daha kolay olduğu için grafiksel akrilik tuvaller çalıştık. Bütün arkadaşlarımız soyut, somut, kabartılı ve rölyef stiline yakın eserler çıkardılar" dedi.
Sergi 13 Haziran Cuma günü sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Milletvekili Cem Şahin, Karabük Belediyesi’nin çalışmalarını yerinde inceledi

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük Belediyesi tarafından kent genelinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
İncelemeler kapsamında Milletvekili Şahin’e Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile belediyenin ilgili daire müdürleri eşlik etti. Heyet, yapımı devam eden Beşbinevler Sosyal Tesisleri ile tesis çevresinde oluşturulan park ve yeşil alanlarda incelemelerde bulundu.
Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Şahin, sosyal tesis çevresinde planlanan yeşil alanlar ile yapılacak çevre düzenlemelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cem Şahin, daha sonra 100. Yıl ve Ergenekon mahallelerinde Karabük Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Programın devamında yenilenen terminal binası inşaat alanını da ziyaret eden Şahin, çalışmaların son durumu hakkında incelemelerde bulundu.
Yapılan hizmetlerin Karabük’ün yaşam kalitesine önemli katkı sunduğunu ifade eden Milletvekili Cem Şahin, belediyecilik hizmetlerinin planlı ve kararlı bir şekilde sürdürülmesinin önemine dikkat çekti. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise kentin ihtiyaçları doğrultusunda projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin