Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
0

Limni Gölünde yılın son kar manzarası mest etti

Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarındaki Limni Gölü Tabiat Parkı, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle sezonu erken açınca hem yüzeyi buz tutan gölü hem de yılın son kar kütlelerini görmek isteyenlerin akınına uğradı.

Tarihin her döneminde zorlu bir geçit olan Torul ilçesi sınırlarındaki Zigana Dağının yamaçlarında yer alan ve misafirlerine yaz kış mest eden manzaralar sunan Limni Gölü Tabiat Parkı bu yıl sezonu erken açtı.
Hem Gümüşhane’nin hem de Doğu Karadeniz bölgesinin önemli ve dikkat çeken turizm bölgelerinden birisi olan ve denizden 2 bin 24 metre yükseklikte yer alan Limni Gölü Tabiat Parkı, etrafını sarmalayan sarı çam ormanları arasında düşük nem oranı, temiz havası, eşsiz doğası ve manzarasıyla bölgenin doğa harikalarından birisi olarak kabul ediliyor.
İlçeye bağlı Zigana köyü sınırlarında “Zigana’nın nazar boncuğu” olarak nitelendirilen ve etrafındaki sarı çam ormanları, sıra dışı coğrafyası ile kuş sesleri arasında “Huzur veren mekan” olarak bilinen Limni Gölü Tabiat Parkı, 9 günlük bayram tatilini fırsat bilenler tarafından yoğun ilgi gördü.
Göl yüzeyinin büyük bir kısmı da hala buzla kaplı olduğu, karlı dağ manzarasının arasında hem yerli hem de yabancı turistlerin akın ettiği alanda görevliler servislerini adeta kar tünellerinin içinden yaparken, ziyaretçiler de kış mevsiminden kalan kar kütleleri arasında gölün etrafında tur atıp çocuklarıyla eğleniyor.
“Çok güzel, çok muazzam bir yer hem havasıyla hem doğasıyla”
Çocuklarıyla gelen vatandaşların karla bol bol oyunlar oynadığı alana Trabzon’dan gelen Olgun Balcıoğlu, “Çok güzel, çok muazzam bir yer hem havasıyla hem doğasıyla. Görmeyenler geldiklerinde burayı görünce şaşırıyorlar. Gölün üzerinde hala buz var, dağlarda da bayağı kar var. Herkese burayı tavsiye ediyorum” dedi.
“Yılın son kar kütlelerini görmek için buraya geldik”
Ziyaretçilerden Murat Akçay da yılın son kar kütlelerini görmek için Limni Gölü Tabiat Parkına geldiklerini belirterek, “Son karı görmek için buraya geldik ve iyi ki de gelmişiz. Bayram tatilini bu şekilde değerlendirmek istedik. Çok güzel bir ortam. Tamamen doğa, tabiat. Yılın son karını görüyoruz burada çünkü birkaç gün sonra göremeyeceğiz artık” diye konuştu.
“Bayramdan sonra da konaklama faaliyetlerine başlayacağız”
Tesis işletmecisi Murat Eroğlu ise ramazan tatiliyle birlikte 2024 yılı yaz sezonunu açtıklarını belirterek, “Beklediğimiz gibi yoğun bir ziyaretçi akını oldu. Yaz sezonu tam olarak başlamamasına rağmen yerliden çok yabancı ziyaretçi ağırlıyoruz. Alanda yürüyüş yollarımız hep karla kaplı. Buraları personelimiz temizledi. Hizmete başladık. İnşallah bayramdan sonra da konaklama faaliyetlerine başlayacağız” ifadelerini kullandı.
“Bu yıl oldukça erken açtık ve ona rağmen oldukça yoğun bir talep var”
Limni Gölüne ulaşımı sağlayan her iki yolun da açıldığını aktaran Eroğlu, “Gelen misafirlerimiz hem Zigana Dağı geçidinden gelen yoldan manzarayı izleyerek hem de yeni Zigana Tünelinden çıktıktan sonra Zigana köyü içinden gelen yoldan ulaşımı rahatlıkla sağlayabilirler. Eskiden bu tarihlerde açıp hazırlığımızı yapıyorduk. Bu yıl oldukça erken açtık ve ona rağmen oldukça yoğun bir talep var. Önceki yıllarla kıyaslarsak bu mevsimde gölün üzerindeki buz henüz çözülmedi ve alanda oldukça fazla kar var. Bu sene geçmiş yıllara göre gölün bulunduğu bölge iyi kar aldı” dedi.
(RE-ÖS-Y)

Bizi sosyal medyadan takip edin
BDB82583 8C6B 4767 AC41 DB2A1BAA5A08
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
29 Mayıs, 2026 18:30 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

AYVALIK VE AKGÜL’DEN SAFRANOVA’YA ZİYARET

Karabük’ün tarım ve kırsal kalkınma alanındaki önemli projelerinden biri olan Lavanta Kokulu Safran Bahçesi Projesi “Safranova”, önemli isimleri ağırladı.

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevini yürüttükten sonra Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü olarak görevine devam eden Çetin Ayvalık ile geçmiş dönem Safranbolu İlçe Tarım Müdürü ve mevcut İzmir İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Akgül, Safranova’yı ziyaret ederek proje kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Gerçekleştirilen ziyarette heyete Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe eşlik etti. Heyet, proje hakkında bilgi alırken Safranova’nın geldiği noktayı değerlendirme fırsatı buldu.

Ziyarette konuşan Başkan Erol Altuntepe, Safranova’nın yalnızca bir tarım projesi olmadığını belirterek, kırsal kalkınma, turizm ve bölgesel marka değerine katkı sağlayan önemli bir yatırım olduğunu ifade etti.

Altuntepe açıklamasında, “Bölgemizin tarım, kırsal kalkınma ve turizm potansiyeline önemli katkılar sunan, özellikle Safranbolu safranının gelecek nesillere aktarılmasına büyük destek sağlayan Safranova’nın kuruluşundan bugüne kadar olan süreçte büyük emekleri bulunan Çetin Müdürümüz ve Mehmet Müdürümüze teşekkür ediyorum. İlimizdeki görevleri sona ermesine rağmen projeye teknik anlamda destek vermeyi sürdürüyorlar” ifadelerini kullandı.

Safranova’nın her geçen gün büyümesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Ayvalık ve Akgül’ün, projeyi takdirle karşıladığı belirtildi.

Başkan Altuntepe ayrıca, Safranova’ya destek veren Safranbolu TSO Meclis Başkanı Cengiz Ünal, meclis üyeleri ve oda üyelerine teşekkür ederek projenin bölge adına önemli kazanımlar sunduğunu vurguladı.

Öte yandan ziyaret kapsamında, bir süredir ortak çalışmalar yürütülen yeni proje hakkında da değerlendirmelerde bulunuldu. Safranbolu’dan Bilecik ve İzmir’e uzanacak yeni projenin kısa süre içerisinde hayata geçirilmesinin planlandığı belirtilirken, detayların ise önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin