blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ligarba ilk kez çikolata ile buluştu

Trabzon’da Ortahisar Halk Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren butik çikolata hazırlama kursunda yörede yetişen Ligarba meyvesi birinci sefer çikolata ile buluşarak farklı bir tat oluşturdu.
Ortahisar Halk Eğitim Merkezinde usta öğretici olarak vazife yapan Feride Erkan, bölgede doğal olarak yetişen yetişen Yaban Mersini yöresel ismiyle Ligarba’yı birinci sefer çikolata ile buluşturduklarını belirterek “Ligarba’yı dolgu materyali olarak kullanırken ekşimsi tadıyla çikolataya bir ferahlık vermesini arzuladık” dedi.
Çikolatayı hazırlarken yöresel bir lezzetten yararlanmaya değer gösterdiklerini belirten Erkan, “Şu anda kursiyerlerimize butik çikolata hazırlama eğitimi veriyoruz. Değişik lezzetlerde, değişik kombinasyonlarda çikolatalar yapıyoruz. Şu an emelimiz özel bir çikolata üretebilmek. Değişik bir dolgu üzerinde çalışıyoruz. Bunu hazırlarken yöresel lezzet olmasına kıymet verdik. Yöremizde doğal olarak yetişen ligarbayı çikolata ile birleştirdik. İnternette araştırdığımız kadarıyla Yaban Mersini, Ligarbalı ile çikolata yapılmamış. Şu an bunun üzerinde çalışıyoruz. Ligarba’nın ekşimsi tadıyla çikolatayı tatlandırmaya çalışıyoruz. Çikolatamızın yöremize özel olsun istiyoruz. Binamız tarihi bir yer olduğundan burayı temsil etsin buraya özel bir şey olsun istedik. Bilhassa Dubai çikolatasından sonra şu an bu çikolataya ağır bir talep var. Trabzon çikolatası da üretildi biz de biraz daha özelleştirdik Alacahan’a özel olsun istedik. Bunun üzerine çalışıyoruz, aromalarını değiştiriyoruz. Her gün öğrencilerimizle birlikte farklı şeyler katmaya çalışıyoruz. Aldığımız reaksiyonlar hoş zira içerisindeki Ligarba meyvesi ekşimsi bir tat, bu da insanların güzeline gidiyor. Genel olarak aldığımız reaksiyonlar olumlu yönde“ diye konuştu.
Kursiyerlerden Ali Yılmaz da çikolata imalinde farklı dolgu gereçleri kullandıklarını kaydederek “Farklı farklı dolgu gereçleri kullanarak çikolata hazırladık. Yöremizde yetişen ligarba karışımı dolguyu geliştiriyoruz. Sütlü çikolata, beyaz çikolata, bitter çikolatayla bir arada farklı denemeler yaptık. Çikolatayı oluştururken farklı sıcaklıklar kullanarak hem görsel hem de tat olarak kalitesini artırmaya çalışıyoruz. Çok hoş sonuçlar aldık. İsmini de Alacahan çikolata diye düşünüyoruz” formunda konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Haziran, 2025 18:27 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Düğün konvoyu YKS sırasında trafiği felç etti: 19 bin TL ceza

Karabük'te şehir merkezinden geçen düğün konvoyu klakson sesleriyle hem trafiği aksattı hem de sınavdaki öğrencilerin dikkatini dağıttı.
Olay, Ergenekon Mahallesi'nden başlayarak 5000 Evler Kanyon Köprü civarına kadar uzanan güzergahta meydana geldi. Konvoyda yer alan bazı araçlar, şerit ihlali yaparak trafiği tehlikeye attı. Vatandaşların ihbarı üzerine Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.
Ekiplerin yaptığı incelemeler sonucunda, "halkın huzurunu bozacak şekilde trafiği tehlikeye düşürdüğü" tespit edilen 11 aracın tescil plakasına toplam 19 bin 197 TL idari para cezası kesildi. Ayrıca kurallara uymayan 12 araca da çeşitli maddelerden cezai işlem uygulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin