Lider Ünder’den altın yatırımcılarını rahatlatan açıklama - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:19
Güneş 06:45
Öğle 13:02
İkindi 16:26
Akşam 19:09
Yatsı 20:29
İftara son --:--
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ağustos, 2023 00:34 tarihinde yayınlandı
0
0

Lider Ünder’den altın yatırımcılarını rahatlatan açıklama

lider underden altin yatirimcilarini rahatlatan aciklama 0
Karabük Kuyumcu ve Sarraflar Derneği Lideri İlhan Ünder, Hazine ve Maliye Bakanlığının bir gram altında tartısı olan basılı altınları üretememe kararına ait, vatandaşlara davette bulunarak panik yapmamalarını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bir gramın altında tartısı olan basılı altın üretilmemesi kararı almıştı. Kararın tesiri hakkında değerlendirmede bulunan Karabük Kuyumcu ve Sarraflar Derneği Lideri İlhan Ünder, “Herkeste panik başladı. Şunu söylemek istiyorum ki yarım gram altın 10 yıl sonra tekrar gram altındır. Ne pahasında düşme olur ne de kıymetinden düşük fiyata sarfiyat. Bir sefer bu mevzuda rahat olsunlar” dedi.

Ünder, “Sadece devlet cari açığın yüksek ölmesinden ötürü, halkımızın altın yastık altı yapmasından ötürü ve 13,5 milyar dolar üzere bir paranın altın ithalatına gitmesinden ötürü 0,5 gram üzere bastırmayaraktan halkın alım gücünü ihracata ayırıp ithalatı azaltmak için bu türlü bir karar aldı” diye konuştu.

Kuyumcular Odaları olarak Hazine ve Maliye Bakanı ve bürokratlar ile görüşme halinde olduklarını tabir eden Ünder, “Sene sonuna kadar satım istikametinde çözümlenmesi muhtemel” halinde konuştu.

Altın düzeyi hakkında değerlendirmede bulunan Ünder, dünyanın ve Türkiye’nin enflasyonla gayret ettiğini aktararak şunları söyledi:

“Para demek altın karşısındaki ölçünün basılması demektir. Bu kadar enflasyon olan bir dünyada ve ülkemizde altının daha bedelini bulmadığını ve yükseleceği orta ve uzun vadede net olarak görülüyor.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
bartinda 4 aracli zincirleme kaza 2 yarali xfFYHMOa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bartın’da 4 araçlı zincirleme kaza: 2 yaralı

Bartın-Zonguldak karayolunda 4 aracın karıştığı zincirleme kazada ortalık savaş alanına dönerken, araçlarda bulunan 2 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Bartın’dan Zonguldak istikametine seyir eden 4 araç birbirine çarptı. Feci kazada araçlardan biri karşı şeride geçerken ortalık savaş alanına döndü. Orta refüjdeki aydınlatma direğinin devrildiği kazada araç parçaları ise yola savruldu. Çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibinin sevk edildiği kazada, yol uzun süre çift şeritli olarak trafiğe kapandı. Kazada araçlarda bulunan 2 kişi, Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, yaralıların sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kazadan yaklaşık 1 saat sonra araçlardan biri çekici yardımıyla kaldırılırken, yolun tek şeridi ulaşıma açıldı. Elektrik enerjisinin kesildiği yoldan araçların kaldırılması çalışması sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin