Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Temmuz, 2016 08:47 tarihinde yayınlandı
0

KUZKA’da desteklenmeye hak kazanan projeler belli oldu

KASTAMONU Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA)’nın ilan ettiği “2016 Yılı Teknik Destek Programı” kapsamında başvurusu kabul edilen projelerin değerlendirme süreçleri tamamlanarak desteklenmeye hak kazanan projeler belli oldu. KUZKA tarafından 01.02.2016 tarihinde ilan edilen “2016 Yılı Teknik Destek Programı” kapsamında 3. Dönem içerisinde KUZKA’ya sunulan projelerin değerlendirilme süreci sona erdi. Teknik Destek Programı kapsamında başvurusu alınan ve değerlendirme süreçleri sonunda başarılı bulunan projeler, 25 Temmuz 2016 Pazartesi günü KUZKA Genel Sekreterliğince onaylandı. Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinden KUZKA’ya sunulan 11 proje başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazandı. Program kapsamında Çankırı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün “Kentsel Dönüşüm İçin Kamu Hizmet Kalitesinin Arttırılması”, Tosya Ticaret ve Sanayi Odası’nın “Tosya TSO KOSGEB Destekli Girişimcilik Eğitimi Projesi”, Çankırı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün “Sağlıklı Adım, Organik Tarım”, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Lider Öğretmenlik ve Kurumsal Kapasite Geliştirme”, Sinop Belediyesi’nin “Sinop Merkez 151 Ada 187 Parselde Bulunan Tescilli Eski Eserin Röleve, Restorasyon ve Restitüsyon Projelerinin Hazırlanması”, Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü’nün “Afetlerde ve Olağan Dışı Durumlarda Arazi Araçları ve Donanımlarını Kullanma Eğitimi”, Kastamonu Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü’nün “Kayalık Alanlarda ve Dağlık Arazilerde Güvenli Kurtarma Eğitimi”, Çankırı Belediye Başkanlığı’nın “Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi”, Kastamonu Belediyesi’nin “Kastamonu Belediyesi Kurumsal Gelişim Eğitimleri”, Kastamonu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin “Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Farkındalığı Eğitimi”, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kastamonu Şubesi’nin “Nitelikli İş Nitelikli Ticaret Diş Ticaret Eğitim Programı” projeleri desteklenmeye değer bulundu. KUZKA, 2016 Yılı Teknik Destek programı kapsamında proje başvurusu alınmasına devam edileceğini açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turhalda yesilirmak suyu tasti bazi evleri su basti yOxMV31E
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.

Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.

Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin