Reklam
Reklam
kuzeyin uretim merkezi samsunda 2 yilda 50 yila esdeger arsa tahsisi yapildi cC5OQD2Y
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Şubat, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0

“Kuzeyin üretim merkezi” Samsun’da 2 yılda 50 yıla eşdeğer arsa tahsisi yapıldı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, kentin “kuzeyin üretim merkezi” olması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Son 50 yılda tahsis edilen alan kadar Samsun’da sanayiciye son 2 senede arsa tahsisi yapıldı. Son 2 yılda OSB’lerde çalışan sayısı 2 katına çıktı” dedi.

Sosyal belediyecilik anlayışının yanı sıra, şehrin üretim kapasitesini artırarak ihracat rakamlarını yükseltmeyi hedeflediklerini dile getiren Başkan Doğan, üretimi destekleyecek çalışmalara odaklandıklarını söyledi. Havza OSB’nin 10 milyon metrekareye ulaştığını belirten Doğan, “Havza’nın alanı şu anda Samsun’daki tüm OSB’lerin alanı kadar. Kavak OSB’yi de bu yıl 5 milyon metrekareye çıkarma düşüncemiz var. Büyükşehir Belediyesi olarak OSB’lerin altyapılarını biz yapıyoruz. Bunu maliyetleri düşürmek için gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Şehirdeki en önemli unsurun birlik ve beraberlik olduğuna dikkat çeken Doğan, milletvekilleri, valilik ve belediye arasındaki uyumun yatırımcıyı Samsun’a çeken en büyük etkenlerden biri haline geldiğini vurguladı. Yatırımcıların bürokratik süreçleri hızlı şekilde çözebildiğini belirten Doğan, “Şehirdeki bu uyum, Samsun’un kuzeyin üretim merkezi haline getirilmesine olan inancı güçlendiriyor. Bu inanmışlığı kurumsal hale getirip ileriye taşıyabilirsek Samsun’un geleceği çok daha açık olacaktır” şeklinde konuştu.

“50 yılda tahsis edilen alan kadar son 2 yılda sanayiciye arsa tahsisi yapıldı”

Son 2 yılda sanayiciye tahsis edilen arsa miktarının, geçmiş 50 yılın toplamını aştığını yineleyen Başkan Doğan, rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kentin üretimini artırmaya odaklandıklarını ifade etti. Üretim ve ihracatın artmasının önemine değinen Doğan, “Bu benim tek başıma yapabileceğim bir durum değil. Benim görevim uyumu sağlamak ve bunun Samsun’a olumlu yansımasını temin etmek. Son 2 yılda OSB’lerde çalışan sayısının 2 katına çıkması, Samsun’un üretim kapasitesinin artacağına olan inancın sonucudur. Bunu ihracat rakamlarıyla taçlandırmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Gözle görülmeyen ancak kentin geleceği açısından büyük önem taşıyan altyapı yatırımlarına da değinen Başkan Doğan, içme suyu ve atık su yatırımlarına ağırlık verdiklerini söyledi. İçme suyu kapasitesinin 2 katına çıkarıldığını belirten Doğan, “Bugün için sınırına gelmiş bir ihtiyacı, 50-100 yıl sonrasını da düşünerek çözüyoruz. Atık su arıtma tesisimizin de kapasitesini iki katına çıkarıyoruz. Bu iki yatırımın toplam bedeli yaklaşık 3 milyar TL. Çok görünür değil ama insanların hayatına doğrudan etki eden yatırımlar” ifadelerini kullandı.

“İnsanların gönlünü kazanmak en büyük idealim”

Belediye başkanı olarak en büyük idealinin insanların gönlünü kazanmak olduğunu belirten Halit Doğan, şunları söyledi:

“Tüm hizmetlerin nihai amacı insanların mutluluğudur. İnsanları mutlu edebildiysek ve en sonunda ‘iyi ki 5 yıl bu adam Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı’ dedirtebildiysek, bizim için en büyük kazanım budur. Bir hayır duası alabilmek her şeyden kıymetli. Bu görevleri bıraktığımızda da yine insanlarla iç içe, aynı saygı ve muhabbeti görmek istiyorum. Gerisi günü bereketli geçirmek. Bazen imkân olur, para olmaz; bazen para olur, imkân olmaz. Allah’a şükür, hepsini sağlayabilecek bir durumumuz var. Milletimizin teveccühünün artarak devam ettiğini görüyoruz. Samsun halkına teşekkür ediyorum. Zor geçecek işlerimiz, insanlarımızın desteğiyle çok daha kolay oluyor. İnsanların gönlünü kazanmak en büyük idealim. Bunun yolu da hizmet etmekten geçiyor. Hizmet etmek için var gücümle çalışıyorum ve insanları dinlemeyi çok seviyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
www 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
02 Haziran, 2026 11:05 tarihinde yayınlandı
0

Rektör Kırışık’tan Tıp Fakültesi ek hizmet binasında inceleme

Kırışık: “Karabük’e ve Karabük halkına hayırlı olsun”

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Tıp Fakültesi Ek Hizmet Binasında incelemelerde bulundu. Eğitim ve sağlık hizmetlerine yönelik fiziki imkanları yerinde değerlendiren Kırışık, yeni binanın hem akademisyenlere hem de öğrencilere önemli avantajlar sunduğunu belirterek, “Yeni binalarımız Karabük’e, Karabük halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ziyaret kapsamında derslikleri, uygulama alanlarını ve ortak kullanım bölümlerini gezen Rektör Kırışık, akademisyenler ve öğrencilerle bir araya gelerek eğitim süreçlerine ilişkin görüş ve talepleri dinledi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Kırışık, yeni hizmet binasının modern eğitim anlayışına uygun şekilde tasarlandığını ifade etti.

Akademisyenler için çalışma ve sosyal alanlar oluşturduklarını vurgulayan Kırışık, “Hocalarımızın tamamına yönelik odalar hazırladık. Ayrıca sosyalleşebilecekleri ve meslektaşlarıyla görüş alışverişinde bulunabilecekleri alanlar oluşturduk. Konferans salonumuz sayesinde hem öğrencilerimiz hem de akademisyenlerimiz ders ve etkinliklerini rahatlıkla gerçekleştirebilecek” diye konuştu.

Öğrencilerin artık modern dersliklerde eğitim aldığını belirten Kırışık, öğretim üyelerinin merkez kampüse gitmeden ders verebildiğini söyledi. Binada yer alan yemekhane hizmetinin de öğrenci ve akademisyenler tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade etti.

Yeni hizmet binasının hastane üzerindeki yükü azalttığını da dile getiren Kırışık, bahçenin otopark olarak kullanılmaya başlanmasıyla hastanenin otopark sorununun önemli ölçüde hafiflediğini kaydetti. Bazı akademik ve idari birimlerin de yeni binaya taşındığını belirten Kırışık, böylece Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde daha geniş çalışma alanlarının oluşturulduğunu söyledi.

EĞİTİM VE SAĞLIK HİZMETLERİNE KATKI

Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Aybala Cebecik Özcan da ek hizmet binasının akademisyenler açısından büyük kolaylık sağladığını belirtti. Özcan, öğretim üyelerinin hem sağlık hizmeti sunduğunu hem de eğitim faaliyetlerini yürüttüğünü hatırlatarak, yeni binanın zaman kaybını önlediğini ve hizmetlerin daha verimli yürütülmesine katkı sağladığını ifade etti.

Öğrenciler de yeni binanın özellikle hastaneye yakın konumuyla önemli avantajlar sunduğunu belirtti. Dördüncü sınıf öğrencisi Fatma Zehra Tekin, hastaneye yakın bir eğitim ortamının uzun süredir ihtiyaç duydukları bir imkan olduğunu söyledi. Bir diğer öğrenci Büşranur Yılmaz ise pratik eğitimlerde zaman kazandıklarını, yemekhane ve kütüphane gibi sosyal alanların eğitim süreçlerine olumlu katkı sunduğunu dile getirdi.

Rektör Yardımcısı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Solmaz, akademik ve idari personel ile öğrencilerin de katıldığı ziyaretin sonunda, Tıp Fakültesi Ek Hizmet Binasının eğitim kalitesinin artırılması ve sağlık hizmetlerinin daha etkin yürütülmesine önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin