Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Kurulması Planlanan Yeni Sanayi Sitesi için Kooperatif Kuruldu

Kastamonu Yayın: 11.12.2015 08:38
Yazar:
Kurulması Planlanan Yeni Sanayi Sitesi için Kooperatif Kuruldu

KASTAMONU ’da yeni kurulması planlanan sanayi sitesi için kooperatif kurulduğu açıklandı.
Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Belediye Meclisinde daha önceden çalışmaları başlatılan yeni sanayi sitesinin son durumu hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi.
Kastamonu’da eski ve küçük sanayi sitesi ile Toptancılar Hali’nin yeni oluşturulacak sanayi sitesine taşınmasının gündemde olduğunu belirten Tahsin Babaş, çalışmaların olumlu yönde ilerlediğini ve yakın bir zamanda projeyi hayata geçirmek istediklerini kaydetti.
Yıllardır yapılması konuşulan ancak net olarak somut bir adımın atılamadığı yeni sanayi sitesi için Kastamonu Belediyesi’nin elini taşın altına koyduğunu açıklayan Tahsin Babaş, sanayi sitesi esnafına yakışır bir projeye imza atmak için kooperatif kurulduğunu ve bundan sonra yeni sanayi sitesinin yapımı ile ilgili işlemlerin kurulan bu kooperatif tarafından yürütüleceğini söyledi.
Sanayi esnafının zor şartlar ve fiziki yetersizlikleri içerisinde hizmet vermeye çalıştığını ifade eden Tahsin Babaş, şöyle konuştu: “Bu zorlu yolculukta amacımız, sanayi esnaflarımıza çok daha iyi ortamlarda, daha verimli, daha nezih ve insan onuruna yakışır bir çalışma ortamı sağlamaktır. Çünkü nezih ortamlarda, nezih müşteri profiline hizmet etmek, ekmeğini kazanan Sanayi Sitesi esnafına da ayrı bir şevk kazandıracaktır. Mevcut Sanayi Sitesi şehrin ortasında kalması, gelişen ve değişen şehir ortamında hem yetersiz, hem de görüntü olarak da çeşitli sıkıntılara sebep olmaktadır. Daha sağlıklı çalışma ortamına ve daha verimli bir Sanayi Sitesi projesine ihtiyaç olduğu ortaya çıkmıştı.
Bu doğrultuda yaklaşık 2 yıldan beri yürüttüğümüz çalışmalarda ciddi aşama kaydettik. Öncelikle kooperatifleşme yoluna gittik. Kooperatifin üye kayıtları tamamlandığında diğer tüm işlemler bu kooperatif üzerinden yürüyecek. Kooperatif olduğu zaman işlemelerin daha hızlı yürüyeceğini düşünüyorum. Kurduğumuz Kooperatif sanayi sitesinin yapımı için düşündüğümüz hazine arazisini ilgili bakanlıktan talep edecek ve destek isteyecek. Bu projenin hayata geçmesi için çalışmalarımızı hızlandıracağız”

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Türk balıkçı tekneleri okyanusları mesken tuttu

Ekonomi Yayın: 06.05.2024 12:00
İhlas Haber Ajansı
Türk balıkçı tekneleri okyanusları mesken tuttu

Türkiye’de bin 600 kadar endüstriyel balıkçı teknesi bulunurken bu tekneler yurt içi ve yurt dışı sularda avcılık yapıyor. Ülkemizde denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından bazı balıkçı tekneleri ağırlıklı olarak Atlas ve Hint Okyanusu’na yönelerek avcılık yapıyor.

Türkiye, Afrika ülkeleri başta olmak üzere 12 ülkeyle balıkçılık konusunda antlaşması yaparken, 15 ülke ile de antlaşma yapmak üzere müzakereler sürüyor.

Türkiye’den yapılan uluslararası anlaşmalar kapsamında Türk balıkçı gemileri ağırlıklı olarak Atlas Okyanusu’nun Batı Afrika sahilleri olmak üzere Fas, Moritanya, Fildişi Sahili, Somali gibi ülkelerin sularında tıpkı Karadeniz, Ege, Marmara ve Akdeniz’de olduğu gibi farklı balık çeşitlerini avlıyor.

Uluslararası sularda avlanan gemilerin çoğunluğunu Doğu Karadeniz’den giden balıkçı gemileri oluştururken, Türkiye şu ana kadar Afrika ülkeleri başta olmak üzere 12 ülkeyle balıkçılık konusunda antlaşması yaptı. 15 ülke ile anlaşma yapmak üzere müzakereler devam ediyor.

Türkiye karasuları dışında onlarca balıkçı teknesi, 2 binin üzerindeki tayfası ile avlanma yaparken, son yıllarda ülkemizde gerek iklimsel değişiklik gerekse çevresel faktörlerden dolayı su ürünleri avcılığı üretiminde yaşanan dalgalanmalar endüstriyel balıkçılık yapan balıkçı teknelerinin zor duruma düşmesine neden oluyor. Hem balıkçıların avlanma miktarını nispi olarak artırmak hem yeni ürün alanları bulmak için son yıllarda Türkiye su ürünleri üretiminin olduğu ülkelerle beraber ikili balıkçılık antlaşmaları yaparak bu doğrultuda Atlas ve Hint Okyanusu’nun yolunu tuttu.