KASTAMONU Küre Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde iş güvenliği kursu açıldı.
Küre Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kazalarını önlemek amacıyla iş güvenliği kursu açıldı.İş güvenliği kursuna katılan 30 kursiyerin sınav sonrasında iş güvenliği sertifika verilecek. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Avan , Her daim İş güvenliği tedbirlerle iş kazalarının azaltmak için bu tür İş güvenliği kurslarının çok faydalı olduğunu söyledi. Halk eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Avan, 7’den 70’e herkesin yaptığı işi daha verimli, daha kolay ve en az riskle yapabilmeleri için bu tür eğitimlerin şart olduğunu söyledi. Avan, “İlçemizde İşçilik ile geçinen çok sayıda insan olduğunu o yüzden bu tür kursların açmaya devam edeceğiz” dedi.


Küre Hem İş Güvenliği Kursu Açtı
Taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla çevresinde faaliyet gösteren bir taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı.
Olay, saat 13.00 sıralarında Alaplı Aydınyayla kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taş ocağında kontrollü dinamit patlatması gerçekleştirildiği sırada çevreye savrulan kaya parçaları bazı işçilere isabet etti. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan E.T., F.G., E.D. ve E.B., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alaplı ve Ereğli Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


