Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince Kastamonu Canlı Hayvan Pazarında Kurban Bayramı öncesinde hayvan sağlığı denetimi yapıldı.
Türkiye’nin önemle hayvan pazarları arasında gösterilen Kastamonu Canlı Hayvan Pazarında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri denetimde bulundu. Kastamonu Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından işletilen Kastamonu Canlı Hayvan Pazarında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Burak Eminoğlu ile teknik ekibi, hayvan hastalıkları denetiminde bulunarak ayrıca evrak kontrolü de yaptı.
Denetimlere Kastamonu Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bayram Pehlivan da katıldı. Kastamonu Canlı Hayvan Pazarında hastalık ve evrak kontrolünün ardından ekipler, bulaşıcı hastalıkların yayılmasını engellemeyi hedeflediklerini söyledi. (İHA)


Kurban Bayramı öncesinde hayvan pazarında denetim
Ardeşen’de heyelan: Köy yolu ulaşıma kapandı
Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Pınarlı köyünün üst kesimlerinde meydana gelen heyelan nedeniyle yol ulaşıma kapandı.
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Pınarlı köyünün üst mevkiinde şiddetli sağanak yağış nedeniyle yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yola düştü. Meydana gelen heyelan nedeniyle köy yolu ulaşıma kapandı. Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye Rize İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi. Kapanan yolda çalışma başlatan ekipler, temizlik işlemlerinin ardından yolu yeniden ulaşıma açtı.


