Reklam
Reklam
dd1
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
16 Eylül, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
0

KTSO’da Baca Atık Isısından Elektrik Üretimi Konuşuldu

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Tork Buhar Sanayi Enerji Tic. Ltd. Şti. iş birliğinde düzenlenen “Baca Atık Isısından Elektrik Üretimi” bilgilendirme toplantısı, KTSO’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya; KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, iş insanları ve mühendisler katılım sağladı.

Toplantıda sunum yapan Şirket Müdürü Ahmet Yıldırım, baca atık ısısından elektrik üretimi projesine ilişkin teknik detayları katılımcılarla paylaştı. Yıldırım, özellikle hadde fırınlarında verimliliğin artırılması, yatırımın geri dönüş süreci ve enerji maliyetlerinde sağlanacak tasarruf konularına değinerek, bu sayede üretim kalitesinin artırılabileceğini vurguladı. Ayrıca, karbon ekonomisine geçiş sürecinin doğru yönetilmesiyle çevresel sürdürülebilirliğin sağlanabileceğini belirtti.

Teknik Müdür ve Baş Mühendis Hakan Sümer ise, yaptığı teknik sunumda baca gazı kayıplarından elde edilebilecek atık ısının örnek hesaplamalarını katılımcılara aktardı. Sümer, sayısal verilerle desteklediği sunumunda, mevcut sistemlerdeki enerji kayıplarının nasıl geri kazanılabileceğini ve bunun enerji verimliliğine katkılarını örneklerle anlattı. Toplantının sonunda konuşan KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, enerji verimliliği ve sürdürülebilir üretim açısından önemli katkılar sunan bu bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Çapraz, Tork Buhar Sanayi Enerji firması yetkililerine sunumları ve katkıları için, katılım sağlayan iş insanlarına ise ilgileri dolayısıyla teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaxaxaxxaxa
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Mayıs, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
0

KTSO’ya DMO bilgilendirme ziyareti

Devlet Malzeme Ofisi Bursa Şube Müdürü Atıf Al, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz’ı ziyaret etti. Görüşmede KTSO Genel Sekreteri Hasan Kaya de hazır bulundu.

Ziyarette, Devlet Malzeme Ofisi’nin alım ve tedarik süreçleri ile kamu tedarik sistemine entegrasyon konuları ele alındı. DMO Bursa Şube Müdürü Atıf Al, özellikle yerel firmaların kamu alımlarında daha etkin rol üstlenebilmesi için gerekli başvuru kriterleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi. Al ayrıca, DMO’nun işleyiş mekanizması ve tedarik süreçlerine ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

Görüşmede kamu kurumları ile özel sektör arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi, tedarik süreçlerinde kalite ve sürdürülebilirlik anlayışının güçlendirilmesi ile Karabük firmalarının kamu tedarik zincirinde daha fazla yer alması konuları da gündeme geldi. Karşılıklı fikir alışverişi şeklinde geçen toplantıda, kamu alımlarında doğru bilgilendirme ve kurumsal iş birliğinin önemine dikkat çekildi.

KTSO Başkanı Fatih Çapraz ise nazik ziyaretleri ve paylaştığı bilgiler dolayısıyla DMO Bursa Şube Müdürü Atıf Al’a teşekkür ederek, 100 yıllık köklü geçmişe sahip Devlet Malzeme Ofisi’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin