Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Türkiye’nin gururu olan yerli ve milli otomobil TOGG’u teslim aldı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yapılan kura çekiminde yer alan Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’na TOGG teslim edildi.
Türkiye’nin vizyon projeleri arasında yer alan yerli ve milli elektrikli aracı TOGG’un T10X modeli artık Karabük TSO’da hizmet verecek. Aracı teslim alan Karabük TSO Başkanı Fatih Çapraz, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bizler TOBB’a bağlı odalar olarak başkanımızın her zaman yanında olduk. Görüldü ki Türk iş dünyasının hedefleri doğrultusunda desteklendiğinde başaramayacağı hiçbir şey yoktur” dedi.
Türkiye’nin yerli ve milli aracını Karabük’te sergilemekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Çapraz, “Bu aracı Cumhuriyet’imizin 100. yılında Karabük iş dünyasına kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Biz TOGG’u yalnızca bir araç olarak değerlendirmiyoruz. O çağdaş ve akıllı bir cihaz. Buna ek olarak unutulmaması gereken bir özelliği de sıfır emisyon üreten, kirlilik oluşturmayan, çevreye saygılı olması dolayısıyla gelecek nesillere bırakacağımız çok kıymetli bir mirastır” diye konuştu.
Öte yandan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu tarafından üretilen T10X model elektrikli araç, vatandaşların dikkatini çekmeye de devam ediyor. Almanya’dan gelen gurbetçi İsa Işık, TOGG’u görünce gururlandığını söyledi. (Yusuf Korkmaz)


KTSO Yeni Makam Aracı TOGG’a Kavuştu
YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı
Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.
Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.
Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.
İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

