Kozlu'da Köprü Çalışmalarında Sona Gelindi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Kasım, 2015 08:49 tarihinde yayınlandı
0
0

Kozlu’da Köprü Çalışmalarında Sona Gelindi

ZONGULDAK Kozlu girişi Dört Yol Kavşağı ile karşıdaki Dere Sokak ve Güney Mahallesi’nin Kozlu Merkez’le birleştirilmesini sağlayacak olan köprünün çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Şehir Merkez’inin otopark sorununu çözecek, ağır vasıtaların şehir trafiğinden uzaklaştırılmasını sağlayacak olan köprünün kirişleri yerleştirildi ve ay sonunda tamamlanması hedefleniyor.
Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin çalışmaları takip ederek yerinde inceledi. Şahin, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti;
“Önemli çalışmalarımızdan biri olan Kozlu Giriş Kavşağı’nda, karşıdaki Dere Sokak ve Güney Mahallesi’nin Kozlu Merkez’iyle birleştirilmesi için yeni yapılan köprümüzün çelik kirişlerini koyuyoruz. Bu çalışmada da sona yaklaştık. Bu çalışma, gerek Kozlu’nun iki ayrı yerleşim bölgesinin birleştirilmesi, gerekse Kozlu’daki otopark sorununun çözülmesine yönelik bir çalışmadır. Otoparka ulaşım noktalarını kolaylaştırmak, alternatif bir yol oluşumunu sağlamak, bir de Allah muhafaza karayolu köprüsünde oluşabilecek herhangi bir sıkıntıda da buranın anayol güzergâhı olarak da kullanılmasını sağlamak amacındadır. Öte yandan ağır vasıtaların şehir trafiğine getirdiği yükü de azaltmak istiyoruz köprümüzle birlikte. Şehir içinden geçen ağır vasıtaların şehir içinden uzaklaştırılması için köprü fayda sağlayacak. Bugün kiriş koyma çalışmalarına başladık. İnşallah ay sonuna kadar bitme noktasına getirmiş olacağız. Halkımıza hayırlı olsun.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
baruden patent basarisi finans alaninda turkiye ucunculugu HaG9B4Eb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 08:45 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’den patent başarısı: “Finans” alanında Türkiye üçüncülüğü

Bartın Üniversitesi (BARÜ) 2025 yılı patent performansının değerlendirildiği sıralamada en iyiler arasına girerek “Finans” alanında Türkiye’de ilk 3’te yer almayı başardı.

Türkiye’nin yenilikçilik ve Ar-Ge performansını geliştirmek hedefiyle Patent Effect tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Patent Raporu 2025” listesi yayımlandı. Bartın Üniversitesi (BARÜ) açıklanan listede “Patent Şampiyonu Üniversiteler” kategorisinde yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Farklı kategorilerde değerlendirmelerin yapıldığı raporda BARÜ, “Finans” alanındaki patent başvurularıyla Türkiye’nin en iyileri arasına girdi.

Raporda, farklı alanlarda en çok patent başvurusu yapan ilk 10 üniversite açıklandı. BARÜ, 2025 yılında finans alanında gerçekleştirdiği patent başvuru sayısıyla devlet ve vakıf üniversiteleri arasında 3’üncü sırada yer aldı. BARÜ üçüncülüğü İstanbul Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ile paylaştı.

Bilimsel çalışmaların katma değere dönüşmesinin önemini vurgulayan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bartın Üniversitesi olarak bilgiyi değere dönüştürme hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Patent başvurularında elde ettiğimiz başarıyı da daha ileri taşımak adına nitelikli projeler üretmeye ve bu projeleri patent süreçleriyle buluşturmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda araştırma-geliştirme ekosistemimize katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin