Karabük Postası tarafından
10 Mayıs, 2014 12:13 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Köyü Ateşe Veren Kızgın Damada 30 Yıl Hapis

KASTAMONU Eşi ile boşanma davası devam ederken alkol alıp köye giderek buradaki evleri ateşe veren kızgın damat, mahkeme heyeti tarafından toplam 30 yıl 7 ay hapse mahkum edildi. Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine bağlı Paşa köyünde 16 Ağustos 2013 tarihinde 6 ev ve 3 samanlığın yakılması olayından sorumlu tutulan sanık Yakup Ö., Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin karşısına son kez çıktı. Sanığın, eşi ile boşanma davası devam ederken boşanmalarından sorumlu tuttuğu kayınvalidesinin köyüne alkollü olarak giderek burada evi ateşe vermiş, çıkan yangın sonucu köyde 6 ev ve 3 samanlığın küle dönmüştü. Daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan sanık Yakup Ö. hakkında “kasten yangın çıkarma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, konutta silahlı yağma, konutta geceleyin silahla yağma, nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme, silahlı tehdit ve silahla yağma” suçlarından Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Son kez mahkeme heyetinin karşısına çıkan Yakup Ö., Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından evleri yakmaktan dolayı 13 yıl 4 ay, silahla kapı kırmadan dolayı 2 yıl, silahla tehditten dolayı 3 yıl 9 ay, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 6 yıl ve yağmaya teşebbüs suçundan 5 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu kapsamda Yakup Ö.’ye mahkeme heyeti tarafından toplamda 30 yıl 7 ay hapis cezası verildi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
13 Haziran, 2025 10:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Vali Mustafa Yavuz’dan Jandarma Teşkilatı’nın 186. Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Jandarma Teşkilatı’nın 186. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Yavuz, mesajında, Jandarma Teşkilatının gücünü kanunlardan, desteğini ise milletten aldığını vurgulayarak, "Jandarma Teşkilatımızın 186. kuruluş yıl dönümünü, milletçe haklı bir gurur ve takdir duygusuyla kutluyoruz" ifadelerine yer verdi.

Teşkilatın 1839 yılından bu yana vatanın dört bir yanında üstün bir görev bilinciyle hizmet verdiğini kaydeden Yavuz, jandarmanın yalnızca bir kolluk kuvveti değil, aynı zamanda milletin vicdanı ve devletin adalet anlayışının sahadaki temsilcisi olduğunu belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün jandarmaya yönelik “Her zaman yurt, ulus ve cumhuriyete aşk ve sadakatle bağlı, tevazu, fedakârlık ve feragat örneği bir kanun ordusudur.” sözlerini hatırlatan Yavuz, bu niteliklerin teşkilatın tüm personelinin görev anlayışında yaşatıldığını ifade etti.

Jandarmanın terörle mücadeleden kaçakçılığın önlenmesine, trafik güvenliğinden afetlere müdahaleye kadar birçok alanda özveriyle görev yaptığına dikkat çeken Yavuz, teşkilatın vatandaşlarla kurduğu güven ilişkisiyle devlet-millet kaynaşmasının güçlü bir örneğini oluşturduğunu kaydetti.

Vali Yavuz, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Jandarma Teşkilatımızın, geçmişinden aldığı güç ve sahip olduğu tecrübe ile Türkiye Yüzyılı’nda da görevini aynı azim, kararlılık ve sadakatle sürdüreceğine inancımız tamdır. Bu anlamlı gün vesilesiyle; görevini büyük bir şeref ve üstün bir vazife anlayışıyla yerine getiren tüm Jandarma Teşkilatı mensuplarımızı tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bekası uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. Milletimizin huzuru ve güvenliği için görev yapan Türk Jandarma Teşkilatımızın 186. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin