Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Temmuz, 2023 15:39 tarihinde yayınlandı
0

Köşe Yazarımız Fikret Gökçe Kıbrıs Anılarında

Kıbrıs asıllı Prof. Dr. Ulvi Keser’in henüz yayınlanmayan (ESARET 74) adlı araştırması ve Kıbrıs Türk Posta Tarihi Çalışmasında Harekattan ayrıntılara yer verdiği  yazıda Gazetemizde Köşe Yazarlığı yapan Makine Mühendisi Kıbrıs Gazisi Fikret Gökçe de yer aldı.

“Kıbrıs’ın Moral Postası Hürriyet ve Milliyet’ti”  başlığı adı altında Hürriyet Gazetesinde yer alan yazının bir bölümünde  Prof. Dr. Ulvi Keser, Köşe Yazarımız makine Mühendisi Fikret Gökçe’den şu şekilde bahsetmiş.kose yqazarimiz fikret gokce kibris anilarinda

“Bu dönemde gazetelerin,  özellikle Hürriyet ve Milliyet Gazetelerinin önemli fonksiyonu oldu. Ailelerin Türkiye’nin farklı yerlerinden gönderdiği mektuplar Ankara”da bir merkezde toplandı. Genelkurmay mektupları Mersin Ovacık’a gönderdi. Çünkü Ada’dan Ovacık’a Helikopterler gelip gidiyordu. Helikopterler hem mühimmat getiriyor hem askeri personel taşıyordu. O dönem Genelkurmay’a “Savaş Muhabiri” olarak akredite olmuş 12 Gazeteci helikopterlerle Ada’ya gidip gelebiliyorlardı. Kuryelerin taşıdığı torba torba mektuplar her gün Hürriyet ve Milliyet Muhabirlerinin emanetinde Ada’da götürüldü. Bir Numaralı Mektup Ankara’da ikamet eden Bir Mühendis YEDEK SUBAY olan FİKRET GÖKÇE’ye aitti. Ailesinden gönderilmiş üzerinde “I” diye numarası var. Bu, “Askerin Mektubunu aldık getirdik” gibi sıradan bir olay değil. Öncelikle savaş şartlarında muazzam bir organizasyon var “ (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda yilki atlari karlar altinda goruntulendi hOMb1GTD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da yılkı atları karlar altında görüntülendi

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde mayıs ayında etkili olan kar yağışının ardından beyaza bürünen ormanlarda yiyecek arayan yılkı atları, doğaseverler tarafından fotoğraflandı.

Mudurnu ilçesine bağlı Taşkesti Beldesi, mayıs ayında beklenmedik şekilde yağan karla beyaza büründü. Yılkı atları da, beyaza bürünen ormanlık alanlarda grup halinde dolaşırken görüldü. Karlı zeminde yiyecek arayan atların o anları, bölgedeki doğaseverler tarafından görüntülendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin