Korolar Maratonu Büyük Beğeni Topladı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
15 Aralık, 2024 00:20 tarihinde yayınlandı
0
0

Korolar Maratonu Büyük Beğeni Topladı

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girişinin 30. yılını kutlayan Safranbolu, müziğin büyüleyici gücüne ev sahipliği yaptı. Bu kapsamda düzenlenen Korolar Maratonu, Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi ve büyük beğeni topladı.

Türkiye’nin 6 farklı ilinden gelen 21 koro, izleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Performans sergileyen korolar arasında Lösev Gönüllü Korosu, Nilüfer Çocuk Korosu, Manisa Güzel Sanatlar Lisesi Ambrosia Acapella, Boğaziçi Üniversitesi Klasik Müzik Korosu, Yubal Dünya Müziği Topluluğu, KorodaKal ve Üsküdar Amerikan Lisesi Mezunlar Oda Korosu gibi önemli isimler yer aldı. Bunun yanı sıra Beşiktaş Çocuk Korosu, Anchorus Çoksesli Korosu, Yeditepe Çok Sesli Korosu ve Kabataş Erkek Lisesi Gençlik Korosu-Fauna gibi gruplar da sahnede büyüleyici performanslar sergiledi.

Usta İsimlerden Söyleşiler

Etkinlik kapsamında müziğin ustaları da katılımcılarla bir araya geldi. Prof. Dr. Suna Çevik ve Öğr. Gör. Sıla Yılmaz, koro müziği üzerine keyifli söyleşiler gerçekleştirdi. Ayrıca Korolar Kültürü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Dünya Koro Federasyonu Başkan Yardımcısı Dr. Burak Onur Erdem de etkinlikte bir konuşma yaptı. Erdem, 15 Aralık Dünya Koro Günü’nün UNESCO 30. Yıl etkinlikleriyle birleşmesinden duyduğu mutluluğu dile getirirken, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’ye destekleri için teşekkür etti.

Büyülü Anlar Yaşandı

Safranbolu’nun tarihi atmosferinde gerçekleşen eşsiz etkinlik, müziğin birleştirici gücünü ve çok sesli koro müziğinin evrensel değerini bir kez daha ortaya koydu. Katılımcılar, zengin bir repertuar eşliğinde müziğin büyülü dünyasında unutulmaz bir yolculuk yaptı. Korolar Maratonu 15 Aralık’ta 12.00 ve 16.00 saatleri arasında devam edecek.

675df68a2a892
675df68c60a53
675df68d13081
675df6aadc4f2
Bizi sosyal medyadan takip edin
voleybol turnuvasinda kazakistanli ogrenciler sampiyon oldu QFQWYcSV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Voleybol turnuvasında Kazakistanlı öğrenciler şampiyon oldu.

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) eğitim-öğretimlerine devam eden Kazakistanlı öğrenciler, 16 şehirden öğrencilerin yarıştığı “PANELSAN CUP 2026” voleybol turnuvasında şampiyon oldu.

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) eğitim gören Kazakistanlı öğrenciler, akademik başarılarının yanı sıra sportif faaliyetlerdeki performanslarıyla önemli dereceler elde ediyor. Bu kapsamda son olarak Kazakistan Büyükelçiliği tarafından Kazakistanlı öğrenciler arasında birlik ve beraberliği artırmak amacıyla düzenlenen “PANELSAN CUP 2026” voleybol turnuvasında BARÜ Kadın Voleybol Takımı şampiyon olma başarısı elde etti.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan turnuvada, Türkiye’nin 16 ilindeki üniversitelerde eğitimlerine devam eden Kazakistanlı öğrenciler yarıştı. Tamamı Kazakistanlı öğrencilerden oluşan takımlar, gün boyu süren müsabakalarda kıyasıya mücadele etti. Turnuva sonunda BARÜ Kadın Voleybol Takımı, sergiledikleri performanslarıyla birincilik kupasını kaldırmayı başardı. Böylece turnuva geleneği olarak BARÜ, gelecek yıl organizasyona ev sahipliği yapma hakkı kazandı.

Öğrencilerin elde ettiği şampiyonluktan duyduğu gururu dile getiren BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Kazakistanlı öğrencileri tebrik ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin