Kastamonu’da binlerce memur adayı Kamu Personel Seçme Sınavı için okullara akın etti. Adaylar sınav öncesinde büyük heyecan yaşadı.
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans sınavı başladı. Türkiye genelinde gerçekleştirilen Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları için Kastamonu’da da binlerce memur adayı okullara akın etti. Saat 10.15’te başlayan Kamu Personeli Seçme Sınavı Genel Yetenek – Genel Kültür oturumu için adaylar sabah saatlerinden itibaren sınava girecekleri okullarda hazır bulundu. Üst aramaları yapılan adaylar sınav binalarına alınırken, saat 10.00 itibarıyla kapılar kapatıldı.
10.15’te başlayan sınav 130 dakika sürecek ve saat 12.25’te tamamlanacak. Eğitim Bilimleri oturumu ise saat 14.45’te başlayacak ve 100 dakika sürecek. (İHA)


Komşuda KPSS heyecanı
Karabük’te asfalt sezonu başladı
Karabük İl Özel İdaresi tarafından 2026 yılı asfalt sezonunun startı Ovacık ilçesinde düzenlenen programla verildi.
Ovacık’ta gerçekleştirilen asfalt serim programına Ovacık Kaymakamı Öznur Güler Kıyak, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Okan Kirman, Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Genel Meclis üyeleri, kurum müdürleri, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Programda, 2026 yılı asfalt sezonu kapsamında yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verilirken, kırsal bölgelerde ulaşım kalitesinin artırılması amacıyla sıcak asfalt çalışmalarının il genelinde aralıksız sürdürüleceği belirtildi.
Karabük İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, yeni sezonda da vatandaşlara daha güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sunmanın hedeflendiği ifade edilerek, belirlenen program doğrultusunda köy yollarında asfalt çalışmalarının devam edeceği kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, asfalt sezonunun Karabük’e ve ilçelere hayırlı olması temennisinde bulunularak, sahada görev yapan personele kazasız ve sorunsuz bir çalışma dönemi dilendi.


