Komşuda 58 bin öğrenci karnesini aldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Haziran, 2023 13:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Komşuda 58 bin öğrenci karnesini aldı

Kastamonu’da Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitim gören 58 bin 197 öğrenci, karnesini aldı.
2022-2023 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Kastamonu’da öğrenciler karnelerini aldı. Öğrenciler için okullarda düzenlenen karne törenlerine öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Sınıfta bir araya gelen öğrenciler, öğretmenlerinden karnelerini alma heyecanını yaşadı. Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan il genelinde 58 bin 197 öğrenci karne aldı. Ayrıca 3 bin 187 sekizinci sınıf öğrencisi ile 3 bin 411 12’nci sınıf öğrencisi mezun oldu.
Düzenlenen karne töreninde öğrencilere nasihatlerde bulunan Vali Aydın Arslan Ortaokulu Müdürü Cemalettin Çınar, “Bugün büyük bir heyecanı sizlerle birlikte yaşıyoruz. Bazı öğrencilerimiz mezun oldu, bazı öğrencilerimiz bir üst sınıfa geçti. İnşallah buradaki öğrencilerimizden ülkemizin üst düzey yerlerinde görev alan öğrencilerimiz olacaktır. Buna canı gönülden inanıyorum. Şimdi dinlenme zamanı, karne tatilini iyi geçirme zamanı. Mutlaka boş vakitlerimizde kitap okuyalım, hem dinlenelim hem de vaktimizi iyi değerlendirelim” dedi.
Öğrencilerin tatilde dinlenme açısından çocukların gelişimi için önemli olduğunu söyleyen Şehit Erkan Kendirci İlkokulu Müdürü Adnan Kılıççalar ise, “Öğrencilerimiz tatilde oyun oynama ihtiyaçlarını giderecekler ama bunun yanında boş durmamaları gerekiyor. Özellikle bazı kurumlarımızın yaz okullarındaki etkinliklere devam etsinler, sportif ve diğer faaliyetlerde bulunsunlar. Bu faaliyetler öğrencilerimizin akademik gelişimi yanı sıra, kişisel gelişimi açısından da önem arz ediyor” diye konuştu.
Merkez Ortaokulu Okul Müdürü Halit Özden de mezun olan öğrencilere yeni hayatlarında başarı dileklerinde bulundu. Karne töreninin ardından Merkez Ortaokulu öğrencileri, Türk Bayraklarıyla yaptıkları gösteriyle velilerden büyük alkış aldı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
spor yaparken fenalasan hemsire hayatini kaybetti ZpOyJGRl
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Spor yaparken fenalaşan hemşire hayatını kaybetti

Zonguldak’ta bir salonda spor yaptığı esnada fenalaşarak hastaneye kaldırılan hemşire, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Edinilen bilgiye göre, olay akşam saatlerinde Bahçelievler Mahallesi’ndeki bir spor salonunda yaşandı. Türk Kızılay Zonguldak Şubesi’nde görev yapan hemşire Eda Kerim Tekin (47), spor salonunda antrenman yaptığı esnada rahatsızlandı. Fenalaşan Tekin için salona çağrılan sağlık ekipleri, hemşireye ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Tekin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Eda Kerim Tekin’in 21 yıldır Kızılay’da görev yaptığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin