Karabük Postası tarafından
14 Mayıs, 2014 07:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KOM’dan Uyuşturucu Operasyonu: 11 Gözaltı

KASTAMONU Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezinde uyuşturucu madde kullanıcılarına yönelik yaptığı operasyonda, 11 kişiyi gözaltına aldı. Edinilen bilgiye göre, Kastamonu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak, satmak, almak, kabul etmek, içmek, içmek için yer temin etmek suçlarına yönelik olarak yapılan istihbari ve fiziki çalışmalar neticesinde il merkezinde 10 kişi, Bozkurt ilçesinde de 1 kişiye yönelik ev ve iş yerlerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda, il merkezinde 10, Bozkurt ilçesinde 1 olmak üzere toplam 11 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar, emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edildi. Şahısların Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan sorgularının ardından 4 şahıs serbest bırakıldı. 7 şahıs tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme sonucu 1 şahıs hakkında denetimli serbestlik kararı verilirken, diğer V.T, C.K, U.G, E.A, A.P ve E.K isimle 6 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2025 10:23 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Dahil 27 İlde Siber Suçlar Operasyonlarında 237 Şüpheli Yakalandı, 118’i Tutuklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 19-27 Mart tarihleri arasında 27 ilde siber suç ve suçlulara yönelik düzenlenen operasyonlarda 237 şüphelinin yakalandığını, 118’inin ise tutuklandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, 19-27 Mart tarihleri arasında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıklarınca yapılan çalışmalar sonucu; Karabük, Ankara, Muğla, Denizli, Afyonkarahisar, Bayburt, Zonguldak, Sivas, Bolu, Adana, Adıyaman, Bursa, İstanbul, Kırşehir, Kayseri, Tekirdağ, Kütahya, Bingöl, Hatay, Tokat, Çanakkale, Erzurum, Mersin, Antalya, Kocaeli, Nevşehir ve Şanlıurfa olmak üzere 27 ilde siber suçlara yönelik operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlar sonucu 237 şüpheli yakalanırken şüphelilerden 118’i tutuklandı, 34 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerin işlemleri devam ediyor. Yakalanan şüphelilerin; bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık, yasa dışı bahis, çevrimiçi çocuk müstehcenliği, nitelikli hırsızlık suçlarından savcılıklarca haklarında soruşturma başlatıldı. Operasyonlar sonucu çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve dijital materyale el konuldu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.