Karabük Postası tarafından
11 Temmuz, 2023 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kışlık yakacak ihtiyaçları için selin Karadeniz’e sürüklediği odunları topluyorlar

KASTAMONU (İHA) - Kastamonu’da yaşanan sel ve taşkınlarla derelerden denize sürüklenen odun parçaları, vatandaşlar tarafından kışlık yakacak olarak toplanıyor. Meteoroloji Müdürlüğünün "turuncu" kod ile uyarıda bulunduğu Kastamonu’nun Cide ilçesinde dün etkili olan sağanak yağışların ardından sel ve taşkınlar meydana geldi. Özellikle Cide ve Şenpazar ilçelerinde etkili olan sağanaklarla taşan dereler beraberinde vadilerden kütük ve odun parçalarını da denize sürükledi. Başta Cide ilçesinin Kumluca Mahallesi'nden akan Devrekani çayının sürüklediği odun parçaları Karadeniz’de kıyıya vurdu. Sahile vuran odun ve kütükler, kıyıda yığınak oluşturdu. Bunu fırsat bilen Cide’de vatandaşlar, kışlık yakacak ihtiyacı için deniz kenarında küçük odun parçalarını su içinden ve karadan toplayarak istifledi. Vatandaşlar büyük ağaç kütüklerini ise motorlu testere ile bölerek taşınabilecek hale getirdi. İstiflenen odunlar kış mevsiminde ısınmak amacıyla vatandaşlar tarafından evlerine taşındı. Ayrıca vatandaşlar, sahile vuran odun ve kütük parçalarını kışlık yakacak olan hem değerlendirdiklerini hem de pislenen sahili bu şekilde temizlenmesine katkı verdiklerini söyledi. “Hem sahili temizliyoruz hem de kışlık yakacak ihtiyacımızı karşılıyoruz” Hem sahili temizlediklerini hem de kışlık yakacak ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyleyen Mehmet Bar (60), “Dün ilçemize yağan kuvvetli yağmur sonrası ormanlardaki tüm odunlar, deniz kenarına getirip burada bıraktı. Bizlerde sahile vuran bu odunları evimize getirerek kışlık odun ihtiyacımızı karşılıyoruz. Ayrıca odunları alarak deniz kenarını da temizlemiş oluyoruz. Çünkü ilçemiz dışından gelenlerin sahilimize pis görmemesi için bunu yapmamız gerekiyor. Biraz bizler temizleyeceğiz, biraz belediye ekipleri temizleyecek. Bu şekilde hem sahili temizlemiş olacağız hem de kışlık odun ihtiyacımızı karşılamış olacağız” dedi. Cide’de yaşadığını belirten Erdoğan Kars ise, “Cide ilçesinde yaşıyorum. Köyüm ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Dün akşamki yağmur ırmakları ve dereleri taşırdı. Çay boyunca gelen odunlarda sahile vurdu. Bizlerde bu odunları toplayıp yakıyoruz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Akrobasi hareketleri yapan motosikletliler sivil trafik ekiplerine takıldı

Düzce’de şikayetlerin yoğun geldiği Üniversite hastanesi otoparkında sivil kontrol yapıldı. Akrobasi hareketleri yapan motosiklet şoförlerine cezai süreç uygulandı.
Düzce Üniversitesi Hastanesinin otoparkında son günlerde artan şikayetler üzerine bölgede polis gruplarınca kontrol yapıldı. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü trafik tescil ve denetleme şube müdürlüğü grupları daima şikayetlerin geldiği Düzce Üniversitesi otoparkında sivil kontrol gerçekleştirdi. Bölgede bulunan motosiklet şoförlerinin akrobasi hareketleri, abartı egzoz ile yaptıkları hareketler sivil trafik takımlarınca kayıt altına alındı. Otopark çıkışında da yapılan kontrol ile birlikte onlarca motosikletli şoför kontrole alındı. Bir çok hususta yapılan kontrolde hem akrobasi hareketleri yapan hem abartı egzozlarla ilerleyen yahut eksikleri olan şoförlere çeşitli hususlardan binlerce lira cezai süreç uygulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin