Kırık Barajı'nda 33 Firma İhaleye Teklif Verdi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2016 08:09 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 12:01
0
0

Kırık Barajı’nda 33 Firma İhaleye Teklif Verdi

KASTAMONU Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Kastamonu’ya yapılması planlanan Kırık Barajı için 33 firma şartname aldı. Kastamonuluların yaklaşık 20 yıldır yapılmasını beklediği Kırık Barajı için şartname alan 33 firma, ihale komisyonuna tekliflerini sundu. Komisyon tarafından teklifler değerlendirildikten sonra ihaleyi alan firma açıklanacak. İhaleye herhangi bir itiraz olmaması durumunda ihaleyi kazanan firma ile zaman kaybetmeden sözleşme imzalanacak. Kırık Barajı’nın Kastamonu için hayati önem arz ettiğini söyleyen AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Ilgaz Dağı eteklerinde yapılması planlanan ve Kastamonu’da yaklaşık 11 bin 553 hektar tarım arazisini sulayacak olan Kırık Barajı’ndan 9 bin 800 metreküp de içme suyu sağlanacağını kaydetti. Kalkınma Bakanlığı tarafından yatırım programına alınan Kırık Barajının ihaleye çıktığını ifade eden Demir, “Kırık Barajı’nın yapılmasını yaklaşık 20 yıldır Kastamonulular olarak bekliyoruz. Allah’a şükürler olsun sonunda Kırık Barajı’nın kesin ihalesini gerçekleştirdi. Daha önceden şartname alan 33 firma ihaleye girdi. Bu firmalar ihale komisyonuna tekliflerini sundu. İhale komisyonu da bu teklifleri değerlendirildikten sonra ihaleyi alan firmayı açıklayacak. İhaleye herhangi bir itiraz olmaması durumunda ihaleyi kazanan firma ile zaman kaybetmeden sözleşme imzalanacak. Kırık Barajı’nın biran önce bitirilmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Yaklaşık 500-600 milyon TL civarında bir yatırımdan bahsediyoruz. Ilgaz Tüneli ile birlikte Kastamonu’nun tek seferde aldığı en büyük yatırımlardan bir tanesi de Kırık Barajı oluyor. Biz, Kastamonu’nun daha çok ve daha büyük yatırımlar alması için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah bundan sonrada bu yatırımların devamı gelecek” dedi. Ayrıca Demir, bugüne kadar projede emeği geçen valilere, milletvekillerine ve belediye başkanları ile bakanlık yetkililerine teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte uyusturucu operasyonu 10 supheli yakalandi OMuce5kB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te uyuşturucu operasyonu: 10 şüpheli yakalandı

Karabük’te jandarma ekiplerince düzenlenen 3 ayrı uyuşturucu operasyonunda 10 şüpheli yakalanırken, çeşitli uyuşturucu maddeler ile suçtan elde edildiği değerlendirilen nakit para ele geçirildi.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı ve Safranbolu Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde, Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 24-28 Nisan 2026 tarihleri arasında Karabük merkez ve Safranbolu ilçesinde gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda 10 şüphelinin üzerlerinde, ikametlerinde ve araçlarında adli arama yapıldı. Operasyonlarda 8 parça metamfetamin, 1 gram metamfetamin, 55,36 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 5 parça amfetamin emdirilmiş peçete, 2 sentetik ecza, 2 uyuşturucu kullanma aparatı ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 20 bin 100 lira nakit para ele geçirildi. Ayrıca 1 cep telefonuna incelenmek üzere el konuldu. Operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddelerin yanı sıra suçtan elde edildiği değerlendirilen nakit paraya da el konulurken, şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Karabük İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, emniyet, asayiş ve kamu huzurunun sağlanması amacıyla uyuşturucuyla mücadele faaliyetlerinin aralıksız sürdürüleceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin