blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

‘Kilo kaybına bağlı sarkmalar, karın estetiğiyle önlenebilir’

Kilo alımı ve gebeliğe bağlı karın içi hacminin artmasının, karın kasları arasındaki mesafenin artmasına yol açarak hasta daha sonra kilo verse bile belinin daha kalın görünmesine neden olduğunu belirten Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kağan Bekircan, “Bu nedenle özellikle karın bölgesinde sarkması ve cilt fazlalığı olan hastalarımıza karın germe ameliyatını önermekteyiz” dedi.
Liv Hospital Samsun Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniği’nden Opr. Dr. Kağan Bekircan, karın estetiği hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

“Kilo verme sonrası karında sarkma olabilir”
Karnın, insanların daha fit ve estetik görünmelerini sağlayan vücut bölgesi olduğunu belirten Opr. Dr. Bekircan, “Bu bölgedeki şişlik ve düzensizlikler, kişinin kilolu ve yaşlı görünmesine neden olmaktadır. İnsanlar karın bölgesinin daha düz ve bel bölgesinin daha ince görünebilmesi amacıyla spor antrenmanları yapmakta ve çeşitli işlemler yaptırmaktadır. Karın bölgesinde ve simit bölgesi denen bel bölgesinde, diyete ve spora rağmen azalmayan dirençli yağlanma olabilmektedir. Ayrıca kilo verme sonrası veya gebelik sonrası karın bölgesinde cilt ve cilt altı dokusunda sarkma oluşabilmektedir. Sarkan cilt dokusu, o bölgede pişik oluşturmakta ve kişinin normal hayatını etkileyebilmektedir. Bu gibi durumlar hastanın sosyal hayatını ve özgüvenini negatif etkilemektedir” diye konuştu.

“Karın estetiği kompleks bir yapıdır”
Kilo alımına ve gebeliğe bağlı olarak karın içi hacminin arttığını söyleyen Opr. Dr. Bekircan, bu durumun karın kasları arasındaki mesafenin artmasına yol açarak hasta daha sonra kilo verse bile, belinin daha kalın görünmesine neden olduğunun altını çizdi. Karın germe ameliyatını özellikle karın bölgesinde sarkması ve cilt fazlalığı olan hastalara önerdiklerini belirten Op. Dr. Bekircan, “Bu ameliyat için ön koşul olarak hastalarımızda kilo verme durumunu tamamlamış olmasını veya gebelik sonrası planlanan kilosunda 6 ay boyunca sabit kalmış olmalarını istemekteyiz. Karın bölgesi estetiği kompleks bir yapı olarak değerlendirilmelidir. Tek başına cilt sarkmasının tedavisi yeterli olmayabilir. Karnın estetik görünümünü sağlamak için karın ve bel bölgesinde gerekebilecek ek işlemler de dâhil edilmelidir. Karın germe ameliyatıyla birlikte belin daha ince görünmesi ve estetik görünümü tamamlamak için yağ alma ve karın kaslarının onarımını da bu işleme eklemek gerekmektedir” şeklinde konuştu.

“Karın germe ameliyatıyla hasta estetik görünüme kavuşur”
Operasyon hakkında bilgi veren Opr. Dr. Bekircan, “Karın germe ameliyatı hastanın eski sezaryen hattından veya genital bölge yukarısından başlayıp yanlarda leğen kemiğine uzanan bir kesi yardımıyla yapılmaktadır ve fazla cilt dokusu çıkarılmaktadır. Ayrılmış olan karın kasları eski halinde olacak şekilde onarılmaktadır. Ayrıca bu ameliyata ek olarak bel bölgesindeki fazla yağlar da alınarak daha ince ve estetik bir bel oluşturulmaktadır” dedi.

“Hastalarımız sosyal hayatlarına 2 hafta sonra dönebilir”
Ameliyat sonrasındaki süreçten bahseden Opr. Dr. Bekircan, “Bu ameliyattan sonra hastamızı ortalama 2 gün hastanemizde misafir etmekteyiz. Hastamız ameliyattan sonra iki ay kadar korse kullanmasını istemekteyiz. Ameliyattan bir hafta sonra günlük işlerini yapabilir duruma gelmektedir. Bu süre zarfında hastamızın ağır iş yapmamasını önermekteyiz. Hastamız sosyal hayatlarına 2 hafta sonra dönebilmektedirler. Ameliyatımızda eriyen dikiş kullandığımızdan, koyduğumuz dikişler tamamen cilt atlında olup dikiş alınmamaktadır. Bu durum hastanın konforunu artırmaktadır. Ayrıca bu ameliyat sonrasında oluşan iz, ameliyattan sonraki 6. aya doğru solarak normal cilt rengine yaklaşmaktadır ve ameliyat izinin görünürlüğü azalmaktadır. Karın germe ameliyatı ile birlikte yaptığımız ek işlemlerle hastalarımıza daha estetik ve ince bir görünüm kazandırmaktayız. Bununla birlikte, hastalarımızın özgüvenleri artmaktadır ve bu hastalarımızın sosyal hayatına da olumlu yansımaktadır” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ağustos, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de otelde çıkan yangın paniğe neden oldu

Gümüşhane’de bulunan bir otelde gece saatlerinde çıkan yangın paniğe neden oldu. Otel çalışanının süratli müdahalesi muhtemel bir faciayı engelledi.
Yangın, gece saatlerinde Süleymaniye Mahallesi’nde bulunan Zigana Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, otelin alt katındaki mutfak kısmında, birinci belirlemelere nazaran elektrik kontağından çıktığı bedellendirilen yangın, yapının ahşap olması nedeniyle kısa müddette büyüdü. Otel işçisinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda 112 acil sıhhat, itfaiye, AFAD ve polis takımı sevk edildi. Gruplar olay yerine ulaşmadan evvel otelde konaklayan 9 kişi, gece nöbetindeki 3 işçi tarafından inançlı bir formda tahliye edildi. Çalışanın serinkanlı ve dikkatli müdahalesi sayesinde tahliye süreci meselesiz tamamlanırken, muhtemel bir facianın önüne geçildi. Yangında can kaybı yaşanmazken, dumandan etkilenen 3 otel işçisi tedavi altına alındı. Sıhhat durumlarının âlâ olduğu öğrenildi.
İtfaiye gruplarının çalışmasının akabinde yangın büsbütün denetim altına alınırken, çıkış sebebiyle ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.
"Otel işçisinin ihtiyatlı davranışıyla otel kısa müddette tahliye edildi"
Yangının akabinde alanda incelemelerde bulunan Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, "İtfaiye grupları olay yerine gelene kadar 5 odada bulunan toplam 9 konuk, 3 işçi tarafından tahliye edildi. İşçinin ihtiyatlı davranışı sayesinde otel kısa müddette boşaltıldı. Çok şükür rastgele bir önemli yaralanma ya da can kaybı yok. Yangının otelin alt katında bulunan mutfak kısmındaki aygıtların yer aldığı alanda meydana gelen elektrik kontağından çıktığı bedellendiriliyor. Burası ahşap bir yapı olduğu için süratli müdahale çok kıymetliydi ve itfaiyemiz bunu başardı. Konuklarımızı kent içinde tahsis ettiğimiz bir otelde ağırlayacağız. Dumandan etkilenen 3 çalışanımız tedavi altına alındı ve sıhhat durumlarında rastgele bir olumsuzluk yok" dedi.
"Otel çalışanı canla başla bizim tahliyemizi sağladı"
Eşiyle birlikte otelde konaklayan Aytaç Akyol ise, "Gece saatlerinde otelde alarm ötmeye başladı ve içeriye ağır bir duman kokusu gelmeye başladı. Kapıyı açtığımda mutfak tarafında duman ve alevleri gördüm. Sonrasında buradaki misyonlu çalışanın yönlendirmesiyle alt kata inerek, bahçe katındaki duvardan geçerek dışarı çıktık. Duman ve alevleri görünce, doğal gazdan kaynaklı patlama riski olabileceğini düşünerek panikle kendimizi dışarı attık. Çalışanlar bizim tahliyemizi sağladı, canla başla çalıştılar, çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin