Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

‘Kilo kaybına bağlı sarkmalar, karın estetiğiyle önlenebilir’

Kilo alımı ve gebeliğe bağlı karın içi hacminin artmasının, karın kasları arasındaki mesafenin artmasına yol açarak hasta daha sonra kilo verse bile belinin daha kalın görünmesine neden olduğunu belirten Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kağan Bekircan, “Bu nedenle özellikle karın bölgesinde sarkması ve cilt fazlalığı olan hastalarımıza karın germe ameliyatını önermekteyiz” dedi.
Liv Hospital Samsun Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniği’nden Opr. Dr. Kağan Bekircan, karın estetiği hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

“Kilo verme sonrası karında sarkma olabilir”
Karnın, insanların daha fit ve estetik görünmelerini sağlayan vücut bölgesi olduğunu belirten Opr. Dr. Bekircan, “Bu bölgedeki şişlik ve düzensizlikler, kişinin kilolu ve yaşlı görünmesine neden olmaktadır. İnsanlar karın bölgesinin daha düz ve bel bölgesinin daha ince görünebilmesi amacıyla spor antrenmanları yapmakta ve çeşitli işlemler yaptırmaktadır. Karın bölgesinde ve simit bölgesi denen bel bölgesinde, diyete ve spora rağmen azalmayan dirençli yağlanma olabilmektedir. Ayrıca kilo verme sonrası veya gebelik sonrası karın bölgesinde cilt ve cilt altı dokusunda sarkma oluşabilmektedir. Sarkan cilt dokusu, o bölgede pişik oluşturmakta ve kişinin normal hayatını etkileyebilmektedir. Bu gibi durumlar hastanın sosyal hayatını ve özgüvenini negatif etkilemektedir” diye konuştu.

“Karın estetiği kompleks bir yapıdır”
Kilo alımına ve gebeliğe bağlı olarak karın içi hacminin arttığını söyleyen Opr. Dr. Bekircan, bu durumun karın kasları arasındaki mesafenin artmasına yol açarak hasta daha sonra kilo verse bile, belinin daha kalın görünmesine neden olduğunun altını çizdi. Karın germe ameliyatını özellikle karın bölgesinde sarkması ve cilt fazlalığı olan hastalara önerdiklerini belirten Op. Dr. Bekircan, “Bu ameliyat için ön koşul olarak hastalarımızda kilo verme durumunu tamamlamış olmasını veya gebelik sonrası planlanan kilosunda 6 ay boyunca sabit kalmış olmalarını istemekteyiz. Karın bölgesi estetiği kompleks bir yapı olarak değerlendirilmelidir. Tek başına cilt sarkmasının tedavisi yeterli olmayabilir. Karnın estetik görünümünü sağlamak için karın ve bel bölgesinde gerekebilecek ek işlemler de dâhil edilmelidir. Karın germe ameliyatıyla birlikte belin daha ince görünmesi ve estetik görünümü tamamlamak için yağ alma ve karın kaslarının onarımını da bu işleme eklemek gerekmektedir” şeklinde konuştu.

“Karın germe ameliyatıyla hasta estetik görünüme kavuşur”
Operasyon hakkında bilgi veren Opr. Dr. Bekircan, “Karın germe ameliyatı hastanın eski sezaryen hattından veya genital bölge yukarısından başlayıp yanlarda leğen kemiğine uzanan bir kesi yardımıyla yapılmaktadır ve fazla cilt dokusu çıkarılmaktadır. Ayrılmış olan karın kasları eski halinde olacak şekilde onarılmaktadır. Ayrıca bu ameliyata ek olarak bel bölgesindeki fazla yağlar da alınarak daha ince ve estetik bir bel oluşturulmaktadır” dedi.

“Hastalarımız sosyal hayatlarına 2 hafta sonra dönebilir”
Ameliyat sonrasındaki süreçten bahseden Opr. Dr. Bekircan, “Bu ameliyattan sonra hastamızı ortalama 2 gün hastanemizde misafir etmekteyiz. Hastamız ameliyattan sonra iki ay kadar korse kullanmasını istemekteyiz. Ameliyattan bir hafta sonra günlük işlerini yapabilir duruma gelmektedir. Bu süre zarfında hastamızın ağır iş yapmamasını önermekteyiz. Hastamız sosyal hayatlarına 2 hafta sonra dönebilmektedirler. Ameliyatımızda eriyen dikiş kullandığımızdan, koyduğumuz dikişler tamamen cilt atlında olup dikiş alınmamaktadır. Bu durum hastanın konforunu artırmaktadır. Ayrıca bu ameliyat sonrasında oluşan iz, ameliyattan sonraki 6. aya doğru solarak normal cilt rengine yaklaşmaktadır ve ameliyat izinin görünürlüğü azalmaktadır. Karın germe ameliyatı ile birlikte yaptığımız ek işlemlerle hastalarımıza daha estetik ve ince bir görünüm kazandırmaktayız. Bununla birlikte, hastalarımızın özgüvenleri artmaktadır ve bu hastalarımızın sosyal hayatına da olumlu yansımaktadır” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Çay üreticileri yaş çay sezonu için hazırlıklarını tamamlıyor

Çay üreticileri önümüzdeki günlerde başlayacak olan çay dönemi öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlayarak döneme eksiksiz girmek istiyor.
2025 yılı yaş çay döneminin açılmasına günler kala üreticiler hazırlıklarını tamamlaya devam ediyor. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından çayının satın alınmasını isteyen çay müstahsilleri birinci olarak bahçelerinde budama süreci gerçekleştirdi. ÇAYKUR tarafından budama yapılan topraklar denetim edildikten sonra şayet istenen oranda budama gerçekleşmişse 2. basamağa geçildi. Bu sefer çayının birinci sürgünde daha kaliteli olgunlaşmasını isteyen vatandaşlar bahçelerinde gübreleme süreci gerçekleştirirken, birtakım vatandaşlar bu süreci birinci sürgünden sonraya bıraktı.

Çay makasları bilendi
Bahçelerde paklık süreçlerini de tamamlayan müstahsiller sonrasında da çay toplamak için gerekli gereçleri satın almaya başladı. Çayını makasla toplayan müstahsillerden makası olmayan yenisini alırken, bir evvelki yılın makasını kullanacak olan ise bileme süreci ve bakımlarını yaptırmaya başladı. Yağmurlu havalarda çay bahçesinde çalışacaklar için muşamba pantolon ve üstlük, çizme, eldiven, ve fötr şapka derken bütün bu harcamalar birinci kere çaylığa girecek vatandaşlar için 2 bin 500 TL’yi buluyor. Evvelce gereci olanlar ise bu fiyatı ödemezken, gereci eksik olanlar eksik gerecini tamamlıyor. Çay toplamanın kendileri için maliyetli olduğunu düşünen çay üreticileri bu yıl yaş çay taban fiyatının 25-30 TL bandında olmasını bekliyor.

Çay motorlarının fiyatı 14-20 bin lira ortasında değişiyor
Bu yıl birinci kere çaylığa girecekler için materyallerin 3 bin TL’ye kadar çıktığına vurgu yapan Yunus Emre Devran isimli esnaf çayın kilogram fiyatının 25 TL olması gerektiğini savunarak "İlk başlayacaklar için çaya hazırlık için gerekli materyaller 3 bin lirayı buluyor. Yaş çayın kilosunun bence 25 TL olması gerekiyor. 30 olursa şayet fiyat arttıkça kuru çaya da artırım gelecek. Bu defa kuru çay içemeyeceğiz. O yüzden 25 olmalı bence" dedi.
Son vakitlerde tanınan hale gelen çay motoru satışlarından da kelam eden Devran, bayanların hafif çay toplama motorlarını, erkeklerin ise daha sağlam ve süratli çay toplama motorlarını tercih ettiğini tabir ederek "Çay motorlarının fiyatı 14 ile 20 bin lira ortasında değişiyor. Bunun şarjlısı var, taşımalı ve taşımasızı var, skalası çok değişiyor. Daha çok bayanlar hafif makineleri, erkekler ise ağır makineleri seçiyor. Hafif makineler 1 kg 200 gr, en ağırı ise 2 kg yakın. Çay toplayan bir kişi öğlene kadar çay makasıyla 300 kilo toplarken, çay motoruyla 500 kiloya yakın topluyor ve beşerler güneş gelmeden çay bahçelerinde işini bitiriyor" formunda konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.