Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Karabük İl Temsilciliği tarafından Anneler Günü nedeniyle Güleç Sevgi Evlerinde kalan Çocuklar için Uçurtma şenliği düzenlendi. Bu yıl ikincisi düzenlenen Uçurtma Şenliğinde; Güleç Çocuk Yuvası öğrencileri gönüllerince eğlenip, rüzgara karşı uçurtmalarını uçurdular.
Güleç Çocuk Yuvası çocukları, yöneticileri, KESK yöneticileri ve aileleri ile davetlilerin katıldığı Uçurtma Şenliğinde öğrencilere ikramların yanında değişik hediyeler sunuldu. Renk renk uçurtmaları uçurmanın keyfini yaşayan çocuklar, palyaço ile oyunlar oynadılar şarkılara eşlik ettiler.
Uçurtma Şenliğinin geleneksel hale getirildiğini kaydeden SES Karabük Şube Başkanı Ersin Tetik, tüm katılımcılara teşekkür ederken, etkinliklerin her yıl daha da farklılaştırılarak, yaygınlaştırılarak sürdürüleceğini söyledi.


KESK, Yuva Çocukları İçin Uçurtma Şenliği Düzenledi
İmam Hatipli kız öğrenci ilçeye birincilik ile döndü
Devrekli İmam Lisesi kız öğrenci ilçeye birinciliği elde ederek döndü
Zonguldak’ın Devrek İlçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Devrek Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 8/A Sınıfı Öğrencisi Ayşenaz Çengelcik Zonguldak’ta düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları İl Turnuvasında önemli bir başarıya imza atarak okunun gurur kaynağı oldu.
Ayşenaz Çengelcik il genelinde 40 öğrencinin katıldığı yarışmada temsil ettiği Devrek ilçesinden birinciliği elde ettiği başarıyla 5-6-7 Haziran tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilecek olan Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Turnuvası’nda Zonguldak’ı temsil etmeye hak kazandı.
Okul Müdürü İsmail Öztürk, elde edilen başarıya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,” Öncelikle bu turnuvaya öğrencimizi hazırlayan öğretmenimiz Hande Bilgin Uraz’a oklum adına teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencimizin elde ettiği bu anlamlı başarı bizleri son derece gururlandırmıştır. Akademik başarının yanı sıra stratejik düşünme, sabır ve odaklanma gerektiren bu tür alanlarda öğrencilerimizin kendini göstermesi bizler için çok kıymetli. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenimizi gönülden tebrik ediyor, Türkiye finallerinde de aynı başarıyı göstereceğine inanıyorum” diye konuştu
Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu başarıyla birlikte eğitimdeki nitelikli çalışmalarını bir kez daha ortaya koymuş bulundu.


