blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Aralık, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kenevirden yapılan ürünler göz kamaştırıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kenevir ve İpek Dokuma Atölyesi’nde kenevir ipinden yapılan eserler göz kamaştırıyor.
Büyükşehir Belediyesi etraf dostu eserlerin teşvik edilmesi ve sürdürülebilir moda trendlerine katkıda bulunma misyonunu Kenevir ve İpek Dokuma Atölyesi ile hayata geçiriyor. Belediye tarafından oluşturulan atölyede 22 tezgahta günde 120 metre kenevir ipinden kumaş yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılında Türkiye’nin kenevir ekim merkezi olarak ilan ettiği Vezirköprü ilçesinde yetişen kenevirler Büyükşehir Belediyesi’nin atölyesinde katma pahalı eserlere dönüşüyor. Burada dönüşen eserler, Saathane Meydanı’nda bulunan Kenevir ve İpek Dokuma Atölyesi Satış Mağazası’nda vatandaşların beğenisine sunuluyor.
Kenevir ve İpek Dokuma Atölyesi’nde yazın serin, kışın ise sıcak tutan doğal kumaştan ceketten pantolona etekten elbiseye çeyizlik konut dokumasından çantaya kadar Osmanlı zarafetini klasik motiflerle harmanlayarak özgün eserler üretiliyor. Kimyasal hiçbir katkı hususu içermeyen kenevir kumaşı organik, sağlam ve sağlıklı olması sebebiyle birçok kişi tarafından bilhassa tercih ediliyor. Atölye tıpkı vakitte yalnızca üretim değil, bayanlara da istihdam oluşturuyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum’da yaşlı kadın evinde ölü bulundu

Çorum’un Alaca ilçesinde yakınlarının haber alamadığı yaşlı bayan, yalnız yaşadığı konutunda meyyit bulundu.
Olay, Alaca ilçesi Günhan Mahallesi Sakarya Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, 80 yaşındaki Makbule Susam’dan bir müddettir haber alamayan yakınları, durumu 112 Acil Davet Merkezine bildirdi. İhbar üzerine yaşlı bayanın adresine polis ve sıhhat takımları sevk edildi. Konuta giren takımlar, yaşlı bayanın hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan incelemelerin akabinde Makbule Susam’ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Alaca Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Susam’ın kesin vefat sebebi yapılacak otopsi sonucunda belirlenecek.
Ekipler olayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin