Samsun Büyükşehir Belediyesi Kenevir ve İpek Dokuma Atölyesi’nde kenevir ipinden yapılan eserler göz kamaştırıyor.
Büyükşehir Belediyesi etraf dostu eserlerin teşvik edilmesi ve sürdürülebilir moda trendlerine katkıda bulunma misyonunu Kenevir ve İpek Dokuma Atölyesi ile hayata geçiriyor. Belediye tarafından oluşturulan atölyede 22 tezgahta günde 120 metre kenevir ipinden kumaş yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılında Türkiye’nin kenevir ekim merkezi olarak ilan ettiği Vezirköprü ilçesinde yetişen kenevirler Büyükşehir Belediyesi’nin atölyesinde katma pahalı eserlere dönüşüyor. Burada dönüşen eserler, Saathane Meydanı’nda bulunan Kenevir ve İpek Dokuma Atölyesi Satış Mağazası’nda vatandaşların beğenisine sunuluyor.
Kenevir ve İpek Dokuma Atölyesi’nde yazın serin, kışın ise sıcak tutan doğal kumaştan ceketten pantolona etekten elbiseye çeyizlik konut dokumasından çantaya kadar Osmanlı zarafetini klasik motiflerle harmanlayarak özgün eserler üretiliyor. Kimyasal hiçbir katkı hususu içermeyen kenevir kumaşı organik, sağlam ve sağlıklı olması sebebiyle birçok kişi tarafından bilhassa tercih ediliyor. Atölye tıpkı vakitte yalnızca üretim değil, bayanlara da istihdam oluşturuyor.


0
Kenevirden yapılan ürünler göz kamaştırıyor
0
0
Karabük’te uyuşturucu operasyonu: 7 şüpheli adliyeye sevk edildi
Karabük’te jandarma ekiplerince düzenlenen 3 ayrı uyuşturucu operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı.
Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 13-16 Mayıs 2026 tarihleri arasında Karabük merkezde gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda şüphelilerin üzerlerinde ve ikametlerinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda 170 adet sentetik ecza, 1 gram metamfetamin, 2 adet amfetamin emdirilmiş peçete ile 3 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.
Gözaltına alınan 7 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

