“Kendi Kentimde 1 Gün Turistim” Uygulaması - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Eylül, 2022 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

“Kendi Kentimde 1 Gün Turistim” Uygulaması

Safranbolu Belediyesi başlattığı yeni uygulama ile Safranbolu, Karabük ve Karabük’ün diğer ilçelerinde ikamet eden vatandaşlara Safranbolu’yu tanıtacak. Her Çarşamba yapılacak ve 2 saat sürecek gezi ile, vatandaşlar üstü açık otobüs vasıtasıyla Safranbolu’nun önemli yerlerini görecek ve tanıyacak.

Gezi, saat 11.00’de Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda başlayarak Bağlar-Deretarla-Hıdırlık-Kazdağlı Meydanı-Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı güzergâhında tamamlanacak. Vatandaşlara, Hıdırlık’ta çay ikram edilecek. Sonrasında doğa yürüyüşü yapılacak. Yürüyüşü Kazdağlı Meydanı’nda tamamlayacak ekip, üstü açık otobüs ile Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’na bırakılacak.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden yapılan duyuruda, kontenjanın 30 kişi ile sınırlı olduğu bildirildi. Geziye katılmak isteyenlerin, Safranbolu Belediyesi web sitesinin duyurular kısmında yer alan başvuru formunu doldurması ve Halk Masalarına teslim etmesi istendi.

Safranbolu’yu tanıtmak için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Belediye Başkanı Elif Köse, “Kentimizi önce kendi vatandaşlara tanıtmamız gerekiyor. Başlattığımız ‘Kendi Kentimde 1 Gün Turistim’ uygulamasıyla her Çarşamba 30 kişi ile yapacağımız gezide, bu amaca ulaşmayı hedefliyoruz.” diye konuştu. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
sahin bizler secimle iktidara geldik ANpPsrBj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Şahin: “Bizler seçimle iktidara geldik”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda İYİ Parti Grubu’nun “bürokratların ve bakan yardımcılarının siyasi parti faaliyetlerine katılması” konulu genel görüşme önerisine AK Parti Grubu adına cevap verdi.

Şahin, konuşmasında kamu görevlilerinin tarafsızlığı ve liyakat ilkesinin Anayasa’nın 128’inci maddesi ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında güvence altına alındığını belirterek, “Kamu görevlilerinin siyasi tarafsızlığı mevcut hukuk düzeniyle güvence altına alınmıştır” dedi.

Türkiye’nin 16 Nisan 2017 anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçtiğini hatırlatan Şahin, yürütmenin millet tarafından seçilen Cumhurbaşkanı ve onun belirlediği siyasi iradenin sorumluluğunda olduğunu ifade etti. Şahin, “Bakanlar ve bakan yardımcıları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca istisnai ve siyasi nitelikli görevlerdir” diye konuştu.

“Siyasi irade ile temas kaçınılmaz”

Bakan yardımcıları ile üst düzey bürokratların görevleri gereği siyasi irade ile temas hâlinde olmalarının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu temas, kamu hizmetinin etkin ve verimli yürütülmesi için gereklidir. Bakan yardımcılığı makamı hem idari hem de siyasi bir köprü görevi görmektedir. Bu makamlar, siyasi iradenin politikalarını teknik düzeyde hayata geçirmek için vardır” ifadelerini kullandı.

Önergede bazı isimler üzerinden yürütülen tartışmaların liyakatten ziyade siyasi amaç taşıdığını savunan Şahin, kamu görevlilerinin geçmiş mesleki başarılarının üst düzey görevler için engel değil referans olduğunu dile getirdi. Şahin, “Yetişmiş insan kaynağını ‘siyasi yakınlık’ yaftasıyla diskalifiye etmeye çalışmak, liyakat sistemine zarar vermektedir” dedi.

“AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzemez”

Konuşmasının sonunda genel görüşme açılmasına karşı olduklarını belirten Şahin, “Saygıdeğer milletvekilleri, burada sarf edilen bazı ifadeleri talihsiz buluyorum. Ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne de AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzer. Bizler seçimle iktidara geldik. Cumhurbaşkanımız da girdiği her seçimi yüksek oy oranıyla kazanmış bir siyasetçidir. AK Parti iktidarlarını darbe sonrası oluşan iktidarlara benzetmek, en hafif tabiriyle haksızlıktır” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin