Kendi dağ motorunu yaptı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Aralık, 2023 13:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Kendi dağ motorunu yaptı

Düzce’de evinin altında dağ motosikleti yapan Muhammet Çakır, piyasada bulunan bir çok motordan daha güçlü motor ile ormanlara çıkmayı bekliyor.
Düzce’nin Cumayeri ilçesinde arkadaşları ile ormanlarda cross motorları ile safari yapan Muhammet Çakır, tamire verdiği motoru yapılamayınca kolları sıvadı. Evinin altına atölye kuran Çakır, bir çok ustanın “çöpe at” dediği motorun arızasını gidermeye başladı. Uzun uğraşlar sonrasında motosikletin bir çok parçasını toparlayan Çakır, dağ motosikletini kendi imkanlarıyla yaptı.
Evinin altında dağ motorunu tamir etme sürecini anlatan Muhammet Çakır, “Biz kendi aramızda cross motoru topluyoruz. Motoru 3 sene önce aldık ve buralarda yaptırmak istedik, olmadı bir türlü ayar tutmadı. En son tutmayınca kenara koyduk. Daha sonra elimizden geldiği için bakayım dedim. Yapabilir miyiz? derken bu sonuca geldi. Motosikletin alt bölümünü değiştirdik. Isı soğutma vardı şimdi hava soğutma var. 250’lik piston silindiri kendimiz yaptık. Bir çok işini kendimiz yaptık. Tork canavarı oldu diyebiliriz. Motorun gücü diğer motorlardan çok daha farklı oldu. Hız olarak bir fark yok ama tork olarak çok farkı var. Bu sporun masrafı çıkıyor. Dağda düştüğümüzde bir ustaya gidiyoruz. Ustalar bize çok iyi iş çıkartmayınca bizde kendimiz bu işleri yaptık. Böyle daha zevkli oluyor. Kendi arkadaş grubumuz var bizim. Onların motorlarını da yapmaya başladık” ifadelerini kullandı.
Muhammet Çakır, tamir ettiği motosiklet ile dağlara çıkacağı günü bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
minikler icin universitede senlik KLWgSXvF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Minikler için üniversitede şenlik

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde küçük çocuklar hem öğrendiler, hem de gönüllerince eğlendiler

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında çocukların sosyal gelişimine katkı sağlamak hedefiyle bir dizi etkinlik düzenlendi. BARÜ Okul Öncesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü, Çocuk Gelişimi Programı, Çocuğun 100 Dili Kulübü ile Çocuk Gelişimi Kulübü iş birliğinde gerçekleştirilen 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde çocuklar hem eğlendi hem öğrendi.

Kutlubey Yerleşkesi İİBF-Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda mini konser ile başlayan programda konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, çocukların bayramını kutladı. Rektör Akkaya, “23 Nisan, dünyada çocuklara ithaf edilen ilk ve tek bayram olma özelliği taşımaktadır. Bu da ülkemizde çocuklara duyulan güvenin ve değerin en önemli göstergesidir. Bugün burada dramadan müziğe sanatın değişik alanlarında çocuklarınız bir dünyayı keşfedecek. Bu vesileyle herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi.

Çocuk şenliğine Bartın’daki çeşitli okullardan katılan yüzlerce öğrenci, eğitici atölye ve etkinliklerle yeni deneyimler kazandı. Yüz boyama, dans gösterileri ve meslek tanıtımı faaliyetleri ile çocuklar doyasıya eğlendi. Şenlik, çocuk konseri ve gölet alanında gerçekleştirilecek etkinliklerle devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin