blank
Ramazan Öztürk tarafından
29 Temmuz, 2024 11:11 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kenan Işık Hayatını Kaybetti

Türkiye'nin sevilen televizyon sunucusu, oyuncu ve yazarlarından Kenan Işık, 2014 yılında geçirdiği beyin kanaması sonrası uzun bir tedavi sürecine giren ve son yıllarda sağlık sorunları ile mücadele eden Işık, 77 yaşında vefat etti.

Kenan Işık, Türkiye'de büyük ilgi topladığı  "Kim Milyoner Olmak İster?" adlı bilgi yarışması programının sunuculuğuyla tanınır. Bu program, Türkiye'deki en popüler bilgi yarışmalarından biri olarak bilinir ve Kenan Işık'ın 2000 yılında sunuculuğa başlamasıyla büyük bir izleyici kitlesine ulaşmıştır.
Kenan Işık, Televizyon sunuculuğu yanı sıra tiyatro ve sinema oyunculuğu ile de tanındı. “Hisseli Harikalar Kumpanyası”, “Kahpe Bizans” ve “Güle Güle Godot” gibi önemli yapımlarda rol aldı.Ayrıca, yazarlık ve tiyatro yönetmenliği alanında da eserler verdi. Kendisinin sanatsal yetenekleri, özverili çalışmaları ve samimiyeti ile geniş bir hayran kitlesi kazandı.
Türk televizyonculuğu ve sahne sanatlarına önemli katkılarda bulunan Kenan Işık, ardında derin bir iz bırakarak, sevgiyle anılacaktır.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ağustos, 2025 04:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Milli Mücadele’nin basın bayraktarı Hüsnü Açıksöz için vefa sergisi açıldı

Kastamonu’da, Ulusal Gayretin Anadolu’daki basın bayraktarı olarak gösterilen Gazeteci ve Muharrir Hüsnü Açıksöz’ün vefatının 86’ncı yıl dönümü münasebetiyle stant açıldı.
Kastamonu Valiliği Vilayet Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından, "Milli Mücadele’nin Anadolu’daki Basın Bayraktarı Hüsnü Açıksöz Sergisi" ziyarete açıldı. Vali Meftun Dallı’nın iştirakiyle açılışı yapılan stantta Ulusal Uğraşın Anadolu’daki basın bayraktarı olarak gösterilen Gazeteci ve Muharrir Hüsnü Açıksöz’ün hayatı, yapıtları ve Ulusal Gayret devrindeki katkılarına ilişkin fotoğraflar ve yazılar yer aldı.
Serginin açılışında konuşan Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz, Hüsnü Açıksöz’ün Anadolu’daki güç kaideler altında gazetecilik yaptığını belirterek, Açıksöz’ün, 1919 yılında Kastamonu Sultanisi’ni bitirerek gazetecilik mesleğine başladığını kaydetti. Yılmaz, "Okulu bitirmesinin gazeteciliğe başlıyor. O devir tabi ki mütareke periyodu, bir kesinti olarak görmemiz lazım. Mütareke periyodunda 1918 yılında birtakım gazetelerin neşriyatına son veriliyor ya da son buluyor. Yeni bir devir başlıyor. Hüsnü Açıksöz ile birlikte o periyot burada edebiyat öğretmeni olan İsmail Habib Sevük’ün ’yeni dönemler, yeni fikirler ister’ dediği gibi Hüsnü Bey de o periyodun sıkıntı kaideler altında gazeteciliğe başlıyor. 15 Haziran 1919 tarihinde Açıksöz Gazetesi, ulusal gayretin yanında yer alıyor. 15 Haziran kıymetli, zira daha Sivas Kongresi toplanmamıştır. Sıkıntı bir devir, şimdi Hakimiyeti Ulusala Gazetesi ortada yok, İzmir’in işgalinden çabucak bir ay sonra Açıksöz Gazetesi yayımlanmış oluyor" dedi.
Açıksöz Gazetesi’nin Ulusal Çaba devrinde halkın bilgilendirilmesinde kıymetli bir rol oynadığını söz eden Yılmaz, yapılan çalışmaların o devir için büyük değer taşıdığını vurguladı.
Vali Meftun Kollu ise, "Kastamonu bölgesi, bilindiği üzere İstiklal Savaşı öncesinde işgal görmeyen bir yer olduğu halde Türkiye’nin işgal edilmemiş az sayıdaki yerlerinden biri olmasına karşın İstiklal Savaşında en çok şehit veren yerlerden de birisidir. Hem savaşa giden Kastamonu büyüklerimiz o zamanki kimi şehit oldu, kimi gazi hem de Karadeniz üzerinden gelen mühimmatı cephaneye her türlü kaynağın cepheye kadar ulaştırılmasındaki İstiklal Yolu dediğimiz yol üzerinden ulaştırılmasındaki katkıları ve rolü itibariyle çok büyük rol oynamış bir yerdir. Merhum Hüsnü Aaçıksöz de bu işin basın ayağını, o günkü kaideler içerisinde en ileri seviyede en güzel halde yerine getirmeye çalışmış birisidir. Biz de kendisini 86. mevt yıl dönümünde rahmetle ve şükran ile yad ediyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların akabinde Vali Kollu, sergiyi gezerek bilgi aldı. Standın yarın akşama kadar ziyarete açık olacağı söz edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin