Reklam
Reklam
kedinin mesanesinden 2 santimlik tas cikarildi LRIA9CR9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
0

Kedinin mesanesinden 2 santimlik taş çıkarıldı

Zonguldak’ta idrarında kan fark edilen ve huzursuzluk belirtileri gösteren kedi ameliyata alındı. Ameliyatla kedinin mesanesinden 2 santimetrelik taş çıkarıldı.

Kent merkezindeki bir veteriner kliniğine, idrarında kan fark edilen ve huzursuzluk belirtileri gösteren 3 yaşındaki kedi getirildi. Yapılan tetkikler sonucunda kedinin mesanesinde taş tespit edildi.

Ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Veteriner Tabip Gökmen Koç, “Hastamız bize idrarda kan ve ağrılı idrara çıkma şikayetiyle getirildi. Yapılan ultrason muayenesinde idrar kesesinde yaklaşık 2 santimetre boyutunda bir taş tespit ettik. Bu taş, insanlarda da görülebilen ve kolay parçalanamayan struvit kristali tipindeydi. Operasyonla başarılı formda çıkardık” dedi.

Koç, kedinin sıhhat durumuna ait olarak da, “Allah’a şükür şu an durumu yeterli. Uyandı ve hayatına kaldığı yerden devam ediyor” tabirlerini kullandı.

Taşın alınmaması durumunda daha önemli sıhhat problemlerine neden olabileceğini vurgulayan Koç, “Taş vakitle büyüyerek idrar yollarını tıkayabilir, kanamaya ve böbrek yetmezliğine kadar ilerleyebilecek önemli sonuçlara neden olabilirdi” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin