Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Proje ile Kdz. Ereğli’yi yeniden inşa edeceğiz” sloganıyla yola çıkan Murat Sesli, Hayvanlara özel projelerini açıklayarak, Ereğli halkının beğenisine sundu.
Sesli açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Batı Karadeniz Bölgesi’nin en kapsamlı Hayvan Hastanesi’ni yapıyoruz. Sadece Hayvan hastanesi deyip geçmeyelim, çünkü öyle güzel detaylar ekledik ki, evcil hayvanlarımızı da atlamadık. Öncelikle hayvanlarımıza 7 24 hizmet edecek bir ambulansımız olacak. Acil durumlarda hayvanlarımızı mağdur etmeyeceğiz. Her canlı bizim için önemli, hayvan hastanemizde son teknoloji her türlü ameliyat ve bakımlarının yapılacağı bir tesisimiz olacak.
Bunun yanında rehabilitasyon merkezimiz ve barınaklarımızda hayvanlarımızın konforuna göre dizayn edilecek. En ince ayrıntısına kadar düşündüğümüz hayvanlarımız için birde otelimiz olacak. Evcil hayvanı olan vatandaşlarımız seyahate çıkarken, hayvanlarını gönül rahatlığı ile otelimize bırakabilecek. Tabi ki bunların yanında sadece kış aylarında değil, düzenli olarak besleme noktaları oluşturacağız ve sokaktaki canlarımıza mama ve su desteği sağlayacağız. Bunlarla bitmiyor, hayvan parkları yapacağız. Evcil hayvanlarımızın da faydalanabileceği, çok az örneği bulunan hayvan parklarında hayvanlarımız enerjilerini atabilecek ve doğal ortamlarından uzaklaşmayacaklar. Hayvan Hastanesi Projemizi siz değerli hemşehrilerimin beğenisine sunuyorum.”
Kastamonu Üniversitesi’nden yapay zeka temalı sosyal sorumluluk projelerine destek
Kastamonu Üniversitesi Toplumsal Ofisi, yapay zeka temalı toplumsal sorumluluk projelerine takviye vermeyi sürdürüyor.
Kastamonu Üniversitesi Toplumsal Sorumluluk Projeleri Ofisi (Sosyal Ofis), 2025 yılı Mayıs ayında "yapay Zeka" temalı toplumsal sorumluluk projelerini destekleyerek farklı fakültelerden öğrencilerin ve akademisyenlerin yenilikçi fikirlerini pratiğe dönüştürmelerine takviye verdi.
Desteklenen projeler ortasında toplumsal farkındalık, engelli bireylerin hayat kalitesinin artırılması, afet idaresi ve gastronomide dijital dönüşüm üzere geniş bir yelpazede çalışmalar yer aldı.
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinden Adem Balcı, "Yapay Zeka Takviyeli Tasarım Araçları ile Toplumsal Farkındalık Atölyesi: Canva Uygulaması" başlıklı projesiyle toplumsal mevzularda tesirli görsel içerikler üretmeyi hedefliyor.
Aynı fakülteden Batuhan Aktaş ise "Yapay Zeka Araçları ile Engelli Bireyleri Tanıştırmak: Speechify ve Google Lookout Uygulamaları" isimli çalışmasıyla görme ve işitme engelli bireylerin teknolojiye erişimini kolaylaştırmayı amaçlıyor.
İrem Kızılırmak’ın hazırladığı "Afetleri Evvelden Görmek: Afet İdaresinde Yapay Zekâ Desteği" başlıklı proje, ihtimal afet risklerinin erken tespiti ve kriz idaresine katkı sağlamayı hedefliyor.
Zeynep Pusmaz ise "Toplumsal Yarar İçin Yapay Zekâ Atölyesi: Konut Bayanlarına Yönelik Bir Uygulama" isimli projesiyle yapay zekâ tabanlı dijital araçların konut bayanlarının toplumsal ve ekonomik hayata iştirakine nasıl katkı sunabileceğini ortaya koyuyor.
Akademisyenler de projeleriyle sürece katkı sağladı. Turizm Fakültesi’nden Araştırma Vazifelisi Dr. Demet Güner’in yürüttüğü "Gastronomide Dijital Dönüşüm: Yapay Zeka Takviyeli Sunum Atölyesi" projesi, gastronomi alanında yapay zeka uygulamalarının kullanımına dair öğrencilere yenilikçi bir perspektif kazandırmayı amaçlıyor.
Abana Sabahat Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulu’ndan Dr. Öğretim Üyesi Rukiye Koçkar ise "Öğrenciler İçin Yapay Zeka Dayanaklı Eğitim: Akıllı TUĞLA ve Etik Öğrenmenin Yolu" başlıklı projesiyle yapay zeka takviyeli eğitim gereçlerinin öğrenci başarısı üzerindeki tesirlerini araştırmayı hedefliyor.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin yapay zeka teknolojileriyle uyumlu projelere verdiği kıymeti vurgulayarak, "Günümüzde yapay zeka sırf teknolojik bir gelişme değil; birebir vakitte toplumsal, ekonomik ve kültürel alanlarda da dönüşüm imkânlar sunuyor. Üniversitemizde hem öğrencilerimizin hem de akademisyenlerimizin bu değişime ayak uyduran, toplumsal sorumluluk şuuru yüksek projeler üretmesinden memnuniyet duyuyoruz. Bu alandaki çalışmalarımızı daha sistematik bir yapıya kavuşturmak maksadıyla Yapay Zeka Çalışmaları Koordinatörlüğü’nü de kurduk. Toplumsal Ofis’in bu temadaki dayanaklarıyla Üniversitemizin bilimsel üretkenliğine ve toplumsal katkı vizyonuna daha fazla katkı sunmayı hedefliyoruz" dedi.