Karabük Postası tarafından
31 Ağustos, 2020 13:17 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ’lü öğrenciler TÜBİTAK başarılarına bir yenisini daha ekledi

Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Tıp Mühendisliği Bölümü öğrencileri, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından üniversite öğrencilerine yönelik her yıl farklı kategorilerde düzenlediği  “2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları”ndan bu yıl da ödülle döndü. Yarışmada KBÜ’lü öğrenciler, “Eğitim” kategorisinde birincilik,  “Sağlık” kategorisinde ise birincilik ve üçüncülük ödülü kazandılar. Öğrencilerin ihtiyaç duyduğu alanlarda bilimsel çözümler üretmek, bilgi, beceri ve yenilikçi projeler geliştirmek için TÜBİTAK tarafından yapılan araştırma proje yarışmalarında Ankara Bölgesi’nde yarışan Karabük Üniversitesi öğrencileri dereceyle döndü. Ankara, Erzurum, İstanbul ve Konya olmak üzere dört bölge merkezinde düzenlenen yarışmada toplam 400 proje 175 jüri üyesi tarafından değerlendirildi. Final yarışmasına dokuz alanda toplam 120 proje katılmaya hak kazandı. Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri,  “2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması”na, Ankara bölgesinden katıldı. İki farklı kategoride birincilik ve üçüncülük Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümünden bu yıl mezun olan öğrencilerden Taleh Binnatov ve İbrahim Telli, yarıştıkları “Sağlık” kategorisinde Tip 2 Diyabet hastaları için nefesten şeker ölçümü ve takibinin yapılması amaçlanan “GlucoExhale” isimli projeleri ile birincilik elde ettiler. Projenin danışmanlığını Tıp Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamila Anutgan yürüttü. Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümünden bu yıl mezun olan Ahsen Özbaş, Ahmet Berk Köroğlu ve Sevda Dilek Doğangün yarıştıkları “Sağlık” kategorisinde anne adayları için hayat kurtaran nitelikte olan “Mobil Gebelik Takip ve Fetal İzleme Cihazı (F-Hearth)” isimli projeleri ile üçüncülük elde ettiler. Projenin danışmanlığını Tıp Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Yılmaz yürüttü. Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mücahit Mustafa Ökçen ise “Eğitim” kategorisinde “Yapay Zeka Destekli Otizmli Çoçuk Eğitmeni” projesi ile birincilik elde etti. Projenin danışmanlığını Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Caner Özcan yürüttü. Bölge yarışmasında birinci olmaya hak kazanan projeler, 9-10 Eylül 2020 tarihlerinde çevrim içi olarak Türkiye finalinde yarışacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Temmuz, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi’nde Temmuz ayı senato toplantısı gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Temmuz Ayı Senato Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında Senato Toplantı Odasında yapıldı.
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında düzenlenen Senato Toplantısı’nda akademik performans, kalite süreçleri ve yeni açılan programlar başta olmak üzere birçok bahis değerlendirildi.
Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ile senato üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, haziran ayı boyunca yürütülen akademik ve kurumsal çalışmaları kıymetlendirdi. Bu kapsamda, Karabük Üniversitesinin URAP 2024-2025 Devlet Üniversiteleri Sıralamasında 44’üncü sıraya yükselmesi ve son iki yıldaki performans artışı ele alındı.
Toplantıda ayrıca, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin TEKNOFEST 2025 Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda Türkiye birincisi olması, "Akıllı Kapsül" projesinin TEKNOFEST finaline kalması ve roket grubunun ABD’de elde ettiği üçüncülük üzere ulusal ve memleketler arası muvaffakiyetler da değerlendirildi.
Üniversitenin Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu kullanma hakkı kazanması, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinin kurulması ve 2025-2026 Akademik Yılı prestijiyle öğrenci kabul edecek yeni lisans ve ön lisans programları da toplantının kıymetli gündem başlıkları ortasında yer aldı.
Rektör Kırışık:"Bilimsel üretim önceliğimiz, dijital gelecek hedefimiz"
Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin önceliğinin bilimsel gelişme olduğunu vurguladı; kalite ve akreditasyonun başlangıç evresini oluşturduğunu, temel maksadın ise bilimsel üretimle yükseköğretime katkı sağlamak olduğunu belirtti.
Türkiye genelindeBilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi bulunan sırf 15 üniversitearasında yer almanın stratejik değer taşıdığını belirten Kırışık, bu fakültenin kurulmasıyla yapay zekâ, bilgi idaresi ve siber güvenlik üzere alanlardauzman yetiştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
Senato toplantısı, Karabük Üniversitesinin eğitim-öğretim kalitesini daha da yükseltmeye yönelik yeni adımların ele alındığı ve gelecek periyot çalışmalarına ait yol haritasının değerlendirildiği görüşmelerle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin