Karabük Postası tarafından
24 Mart, 2017 15:23 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ’de “Türkiye’de Enerji Verimliliği” konulu konferans düzenlendi

  Karabük Üniversitesi (KBÜ)’nde Mühendislik Fakültesi tarafından “Türkiye’de Enerji Verimliliği” konulu konferans düzenlendi. Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa Ak Parti Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkaymak, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Demir, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bahattin Çelik, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. “ENERJİYE HÜKMEDİYORSANIZ SİZ DÜNYADA GÜÇ SAHİBİSİNİZDİR” Konferansta davetli olarak bulunan Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal etkinlikte yaptığı konuşmasında dünyadaki tüm savaşların zengin enerji kaynaklarına sahip olmak için yaşandığını belirterek “Eğer enerjiye hükmediyorsanız siz dünyada güç sahibisinizdir.” dedi. Milletvekili Uysal, verimlilik kavramının girdisi ve çıktısı somut olarak ölçülebilen işletmelerde ve kurumlarda kullanabilecek bir kavram olduğunu ifade ederek girdi ve çıktının tam ölçülemeyen yerlerde verimlilik kelimesinin kullanılmasının mümkün olamayacağını söyledi. Prof. Dr. Burhanettin Uysal konuşmasının devamında Cumhurbaşkanlığı sistemi, 15 Temmuz darbe girişimi, Suriye ve terör konularına da değinerek referandumda halkın onayına sunulacak anayasa değişikliği paketinde yer alan maddeler konusunda katılımcılara bilgiler verdi. “EN UCUZ ENERJİ TASARRUF EDİLEN ENERJİDİR” Konferansın konuşmacısı Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkaymak “Türkiye’de Enerji Verimliliği” konulu sunumunda ülkemizde enerji verimliğinin mevcut durumunun yanı sıra binalarda, üretimde ve tüketimde, sanayide enerji verimliliği, enerji verimliliği teknolojileri konularını değerlendirdi. Özkaymak konuşmasında enerji verimliliğinin aynı işi daha az enerji sarf ederek yapma işi olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Enerji verimliliği; binalarda yaşam standardı ve hizmet kalitesini, endüstriyel işletmelerde ise üretim kalitesi ve miktarının düşüşüne yol açmadan ürün miktarı başına enerji tüketiminin azaltılmasıdır.” Enerji etüdü hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Mehmet Özkaymak, enerji etütlerinin enerji kullanımının fazla olduğu tesislerde yapılması gereken bir çalışma olduğunu söyledi. Öte yanda Özkaymak, enerji yoğunluğunun önemine de değinerek “Bir ülkenin enerji yoğunluğu ne kadar düşükse o kadar rekabet edebilme gücü vardır.” dedi. Enerji verimliliği alanındaki süreçlerde sürekli iyileştirmeler yapılması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Özkaymak, alternatif enerji kaynakları ve yerli kaynakların kullanılması gerektiğini ifade etti. Prof. Dr. Özkaymak, ekonomik üretimin ana unsuru olan ve hayat kalitesini iyileştiren enerjinin kullanımı için enerjinin mutlaka verimli kullanılması gerektiğini belirterek “Bildiğiniz gibi en ucuz enerji tasarruf edilen enerjidir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da Mustafa Yıldızdoğan rüzgarı

Samsun’un Asarcık ilçesinde düzenlenen "Yaz Festivali"nde sahneye çıkan ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, söylediği ulusal ezgilerle kalabalığa coşku dolu anlar yaşattı. Binlerce kişinin katıldığı aktiflikte vatandaşlar, sanatkarlara daima bir ağızdan eşlik etti.
Asarcık İlçe Meydanı’nda gerçekleştirilen şenlikte sahne sırasıyla Osman Öztekin, Sinem Kahveci ve Mustafa Yıldızdoğan’a verildi. Şenliğin açılışını yapan Osman Öztekin, seslendirdiği duygusal müziklerle dinleyicileri hem hüzünlendirdi hem de nostaljik bir gece yaşattı. Akabinde sahneye Sinem Kahveci çıktı.
Gecenin finalinde sahneye çıkan Türk milletinin sevilen sesi Mustafa Yıldızdoğan, "Ölürüm Türkiye’m" üzere ulusal hisleri pekiştiren yapıtlarıyla meydanı dolduran binlerce kişiyi coşturdu. Vatandaşlar, Yıldızdoğan’ın müziklerine bayraklarla ve alkışlarla eşlik etti.
Programda konuşan Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, "Sanatla, müzikle ve birlik hissiyle hoş bir akşam yaşıyoruz. İştirak sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.
MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur da konuşmasında şenliğe ağır ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ederek Asarcık’ta yapılan hizmetlere değindi.
Konser sonunda Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, MHP Samsun Vilayet Lideri Burhan Mucur ve İdeal Ocakları Samsun İl Başkanı Gökhan Yaşar, Mustafa Yıldızdoğan’a plaket takdim etti.
Festival alanında kurulan yöresel stantlarda çeşitli ikramlar sunulurken, aktiflik hem sanatsal hem de kültürel istikametiyle tam not aldı.
Etkinliğe ayrıyeten; Asarcık Kaymakamı Ahmet Tayyip Korkmaz, Alaçam Belediye Başkanı Ramazan Özdemir, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin